algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden

Algemene Voorwaarden voor Holidayguru.nl

Inleiding

Holidayguru.nl fungeert in deze overeenkomst als bemiddelaar voor reizen. Wij verbinden reizigers met verschillende reisorganisatoren en zorgen ervoor dat onze klanten toegang hebben tot de beste reisaanbiedingen en -diensten. De specifieke zakelijke voorwaarden van elke organisator kunnen worden ingezien via de verstrekte links.

  1. Toepassingsgebied

Deze Algemene Voorwaarden (AV) zijn van toepassing op alle boekingen en diensten die via Holidayguru.nl worden verricht. Ze regelen de contractuele relatie tussen de klant en Holidayguru.nl, evenals tussen de klant en de betreffende reisorganisator.

  1. Boekingsproces

Het boeken van een reis gebeurt door het selecteren van een aanbod op Holidayguru.nl en het vervolgens doorgeven van de boekingsgegevens aan de betreffende reisorganisator. De boeking wordt effectief zodra er een bevestiging van de reisorganisator of van Holidayguru.nl is.

  1. Betalingsvoorwaarden

De mogelijke betaalmethoden variëren afhankelijk van de boekbare reisdienst en worden vermeld bij de boeking. De klant moet de betalingsinstructies van de betreffende aanbieder opvolgen, inclusief eventuele aanbetalingen en vervaldatums. Alleen de betaalmethoden die tijdens het boekingsproces worden aangeboden, zijn geldig.

Als betaling per creditcard of automatische incasso/SEPA mogelijk is, geeft de klant Holidayguru.nl en/of de reisorganisator uitdrukkelijke toestemming om de verschuldigde reis-/dienstenprijs te innen via de opgegeven betaalgegevens. Betalingen aan aanbieders van pakketreizen zijn beschermd door de reisprijszekerheidsbewijzen van de betreffende aanbieders.

  1. Annuleringsvoorwaarden

De annuleringsvoorwaarden zijn afhankelijk van de specifieke AV van de betreffende reisorganisator. Holidayguru.nl informeert over de geldende voorwaarden, maar de uiteindelijke afhandeling wordt gedaan door de betreffende organisator.

  1. Aansprakelijkheid

Holidayguru.nl is niet aansprakelijk voor de uitvoering van de reisdiensten, de verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij de betreffende reisorganisator. Holidayguru.nl is uitsluitend aansprakelijk voor de juiste bemiddeling van de reis.

  1. Wijzigingen van de AV

Holidayguru.nl behoudt zich het recht voor om deze AV op elk moment te wijzigen. Wijzigingen worden van kracht zodra ze op de website worden gepubliceerd.

  1. Slotbepalingen

Het Nederlands recht is van toepassing. De bevoegde rechtbank is, voor zover wettelijk toegestaan, de vestigingsplaats van Holidayguru.nl.