Uniek: slaap in een aardappelhotel in Idaho

Overnacht in een wel heel bijzondere Airbnb!

P.p. vanaf € 116,-

Gekker wordt het niet: in Amerika kun je overnachten in een gigantische aardappel. Deze unieke Airbnb staat in Idaho en is verrassend leuk en gezellig ingericht. Vanbuiten is het een levensgrote aardappel, maar vanbinnen lijkt het wel een design hotel. Zou jij hier wel een nachtje in willen slapen?

Big Idaho Potato Hotel

Hoe komt een zes ton wegende aardappel in een weiland terecht en waarom is het omgetoverd tot een hotel? Kristie Wolfe, die nu deze Airbnb verhuurt, werkte voorheen voor de Idaho Potato Commission, een organisatie die zich bezighoudt met het promoten van aardappelen uit de staat. Hoe ze dat doen? Bijvoorbeeld door met een grote aardappel op een vrachtwagen heel de Verenigde Staten door te rijden. Aan het einde van deze Idaho Potato Tour heeft deze aardappel – inmiddels omgetoverd tot een mooie Airbnb – een plekje gekregen op het platteland van Idaho.

Slapen in een aardappel

Boek een nachtje in deze bijzondere Airbnb en laat je verbazen. De aardappel is namelijk superleuk ingericht met schattige roze stoeltjes en toffe accessoires. Daarnaast is deze Airbnb ook gewoon van alle moderne gemakken voorzien, zoals stopcontacten, een mini-bar en mooie badkamer. Deze bijzondere accommodatie ligt net ten zuiden van Boise, de hoofdstad van Idaho en is dus prima te bereiken. Boek een vlucht naar de Verenigde Staten, huur een auto en boek deze onvergetelijke overnachting.

Aardappelhotel
Foto: Otto Kitsinger/AP Images for Idaho Potato Commission