Arke

Hoe Arke TUI werd

Arke behoorde tot de bekendste reisorganisaties van Nederland voor de merknaam in 2015 uit het straatbeeld verdween. Sindsdien boek je je vakantie niet meer bij Arke maar bij TUI. Hier vertel ik je hoe Arke TUI werd en wat voor reizen je bij deze organisatie kunt boeken.

Van Arke naar TUI

Wat is Arke?

Arke was een bekende Nederlandse reisorganisatie. Sinds 1997 maakt Arke deel uit van TUI en in 2015 werd Arke TUI. De naam Arke bestaat dus niet meer. Ook de luchtvaartmaatschappij veranderde van naam: Arkefly werd TUIfly. Op TUI.nl (voorheen Arke.nl) vind je elke dag reizen en gunstige vluchten naar vele vakantiebestemmingen. Op vakantie naar Curaçao, Mexico of Miami, via TUI vind je reizen tegen voordelige prijzen. Het aanbod aan reizen is schier oneindig. Van een all-inclusive vakantie op Bali tot een last-minute Spanje vakantie, met hun eigen vliegtuigen brengen ze je overal naartoe. De reisorganisatie biedt hoogwaardige accommodaties en tijdens het boeken kun je direct een huurauto reserveren. Vluchten van TUI vertrekken niet alleen vanuit Amsterdam! Vanaf Rotterdam reis je naar Antalya, Rhodos, Kreta en de Canarische Eilanden. Uit Groningen kun je met TUI vliegen naar de Algarve, Kreta, Mallorca en Gran Canaria. Eindhoven is de startbasis voor vluchten naar Antalya, Kos, Gran Canaria, Tenerife en Macedonië.

De beste deals van TUI/Arke

Alle TUI en Arke aanbiedingen

De geschiedenis van Arke

In 1934 werd Reisbureau Twenthe opgericht door Frits Arke en Jan ten Barge. Dit betrof aanvankelijk een busbedrijf. In de jaren ’50 gingen de oprichters uit elkaar en organiseerde Reis en Passagebedrijf Arke niet alleen meer busreizen maar ook internationale reizen. Onder de latere eigenaar Ferry Fransen werd Arke marktleider op het gebied van reizen. Omdat het groot inkopen van hotelkamers veel kostenvoordeel opleverde, ging Arke in zee met TUI, dat in 1989 de meerderheid van de aandelen in handen kreeg. Ook de laatste aandelen werden uiteindelijk verkocht en zo werd Arke TUI.

Waarom is Arke TUI geworden?

Als sinds 1989 bezit TUI Arke aandelen. In 1995 kocht TUI het restant van de aandelen van de touroperator en vanaf 1997 viel Arke onder de paraplu van TUI Nederland, samen met Kras, Robinson en Holland International. In 2015 verdween Arke als merk en vanaf toen werd alleen nog de merknaam TUI gebruikt.

Wat is TUI?

TUI is de grootste reisorganisatie van Europa. Het bedrijf bestaat uit talrijke reisorganisaties en reisbureaus, heeft een eigen hotelmerk en een eigen vliegtuigvloot. Het hoofdkantoor van TUI staat in Duitsland. TUI Nederland opereert vanuit Amsterdam. In 2016 gingen 1.6 miljoen reizigers op vakantie met TUI Nederland.

Wat betekent TUI?

TUI is de afkorting voor Touristik Union International.

Wat voor reizen kun je boeken bij TUI/Arke?

Zonvakanties, stedentrips, verre reizen, rondreizen, autovakanties, wintersportvakanties en vliegtickets.

vertrekbalie Arke

Reisbureaus van Arke

Vroeger was Arke een bekende naam in de reiswereld. In bijna elke stad kon je een vakantie boeken bij Arke. Inmiddels heten de reisbureaus allemaal TUI, er zijn er zo’n 130 van in Nederland. Ook online kun je natuurlijk vakanties boeken bij TUI. Tussen 2014 en 2017 werd TUI.nl elk jaar uitgeroepen tot Website van het Jaar in de categorie Vakantie en Toerisme.

TUI/Arke op Schiphol

Op Schiphol kun je TUI/Arke vinden in vertrekhal drie. Je kunt bagage inchecken bij TUI fly tot een uur voor vertrek. Ook kun je je koffer afgeven bij de TUI Self Service Bagage Drop. De TUI servicebalie in vertrekhal drie is in ieder geval geopend tussen 06.00 en 17.30.

Uiteindelijk kun je concluderen dat de overname van Arke door TUI ervoor heeft gezorgd dat de prijzen van je vakantie zo laag zijn gebleven. Dankzij de schaalvoordelen die de grootste reisorganisatie van Europa met zich meebrengt, blijven de prijzen voor een vakantie gunstig. TUI/Arke is aangesloten bij de ANVR (Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen) dat de reis- en boekingsvoorwaarden heeft opgesteld in samenwerking met de Consumentenbond, bij het Calamiteitenfonds en bij de SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden).

Alle TUI aanbiedingen