WinterTrex

Europa's meest toonaangevende reisaanbieder van skireizen

Sommige toeristen houden van zon, zee en strand. Andere toeristen geven echter de voorkeur aan een vakantie met sneeuw, kou en skiën. Dat is de doelgroep van Wintertrex. Met dit merk staat TravelTrex GmbH vooraan als een van dé beste Nederlandse wintersportvakantie touroperators. Lees hieronder welke reiscategorieën je in het aanbod van de reisaanbieder vindt, hoe het zoeken en boeken op de website werken, en nog veel meer informatie over de wintersportaanbieder WinterTrex en geniet straks van wintersport in de beste skigebieden!

Wat is WinterTrex?

WinterTrex is een merk van het reisbureau TravelTrex GmbH, opgericht in 1999. Met WinterTrex heeft het bedrijf zich gespecialiseerd in het segment wintersportreizen. Sinds 2005 biedt WinterTrex internationale reizen aan. Het reisportaal is in Duitsland al de marktleider in wintersportreizen.

Deze reiscategorieën vind je bij WinterTrex

Wintersport is het belangrijkste kenmerk van de reizen die je bij de touroperator kunt boeken, en daar zijn alle aanbiedingen dan ook op gefocust. Een belangrijk kenmerk van WinterTrex is dat het zo goed mogelijk aan individuele klantvereisten voldoet. Zo kun je tijdens het boekingsproces veel gratis en betaalde extra’s selecteren om je wintersportreis op maat de maken. De aanbiedingen zijn niet alleen aantrekkelijk voor echte wintersporters. Er zijn namelijk ook wintersporten voor gezinnen, wellness-liefhebbers, luxepaardjes en koopjesjagers. De reisaanbieder voldoet daarnaast aan de eisen van elke wintersporter met een verscheidenheid aan bestemmingen. Wintersportvakanties in Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland en zelfs Canada en de VS: bij WinterTrex vind je het allemaal! Skivakanties naar meer dan 500 bestemmingen en keuze uit 2.000 hotels en appartementen worden aangeboden. Voor elke wintersportfan valt de ideale vakantie te vinden!

De beste deals van WinterTrex

Hoe werkt de zoekfunctie bij WinterTrex?

Als je al weet wanneer je op vakantie wilt gaan kun je de zoekfunctie gebruiken. Zo vind je jouw ideale skivakantie voor de door jou gekozen periode. Als je de bestemming ook al weet dan wordt het zelfs nog makkelijker om je ideale reis te vinden. In dit geval zie je gemakkelijk alle aanbiedingen die overeenkomen met jouw zoekcriteria. Als er nog niks is vastgelegd – noch bestemming, noch reisdata – dan kun je alvast veel inspiratie opdoen op de startpagina. Daarnaast vind je op de WinterTrex-startpagina ook een overzicht van de verschillende reiscategorieën. Alle mogelijke typen reizen zijn weer onderverdeeld in de mogelijke reisbestemmingen. Op deze manier kun je gemakkelijk in een oogopslag zien welke bestemmingen er zijn en welke overeenkomstige soorten vakanties.

wintertrex zoekfuncties

Hoe werkt het boekingsproces bij WinterTrex?

Als je met succes een skivakantie naar keuze hebt gevonden staat niets de boeking nog in de weg. Op de aanbiedingspagina vind je de reserveringsknop in de rechterbovenhoek. Voor je daarop drukt kun je de datum van aankomst en vertrek, evenals het kamertype, kiezen onderaan de pagina. WinterTrex berekent vervolgens de exacte reissom voor je. Hierna krijg je de mogelijkheid om een reisverzekering af te sluiten voor alle reizigers. Daarnaast kun je nog vele extra’s bijboeken. De extra’s zijn, afhankelijk van de specifieke aanbieding: skiverhuur, snowboardverhuur, vervoer en skipas. Belangrijk: als je geen van de extra’s tegen een meerprijs wilt boeken moet je de goede velden invulden. Op de volgende pagina vind je alle informatie over de gekozen reis op een rijtje: dag van aankomst, land, bestemming, accommodatie, aantal nachten, type kamer en totale prijs. Vervolgens geef je je persoonlijke gegevens op en die van alle andere reizigers. Kies je betaalmethode en stem in met de algemene voorwaarden en de boekingsvoorwaarden. Tot slot druk je op de knop “Definitief boeken (met betalingsplicht)”. Je wintersportvakantie is geboekt, dus begin maar alvast met je koffers inpakken!

wintertrex boekingsproces

Welke betaalmogelijkheden zijn er bij WinterTrex?

Om de geboekte reis te betalen zijn er verschillende betaalmethoden beschikbaar: via iDEAL, per bankoverschrift of per creditcard. Afhankelijk van wanneer jouw wintersportvakantie met WinterTrex valt kan het zijn dat je de volledige reissom onmiddellijk dient te betalen. Anders kun je een deel vooraf betalen en het resterende bedrag later pas. Als je lang van te voren boekt betaal je een aanbetaling van 25% van de totale reissom en, indien geselecteerd, ook direct de reisverzekering. Het resterende bedrag ben je zes weken voor vertrek verschuldigd. Als er precies zes weken of minder tussen het moment van boeken en het begin van je reis zijn, dan moet je het volledige reisbedrag onmiddellijk en volledig betalen. Als je vijf dagen voor aanvang van de reis pas boekt vervalt de mogelijkheid om de reis te betalen per bankoverschrift. In dit geval moet je dus per iDEAL of creditcard betalen.

Is er de mogelijkheid om je reis om te boeken of te annuleren bij WinterTrex?

Je hebt je vakantie geboekt maar bent helaas om welke reden dan ook verhindert en moet alsnog de vakantie annuleren. Vervelend, maar gelukkig is dat op elk tijdstip bij WinterTrex nog mogelijk. Binnen vijf dagen na de boeking kun je de reis kosteloos annuleren, middels de geboekte reis minstens pas 42 dagen later begint. Hoe dichter het begin van de reis en de annulering bij elkaar liggen, hoe meer je dient te betalen om je reis te annuleren. De hoogte van het bedrag hangt af van het tijdstip van annuleren en van het specifieke reistype.

Voorbeeld: je besluit 30 dagen voor vertrek je vakantie te annuleren. Hiervoor bedragen de kosten 20% van de reissom. Annuleer je de vakantie 15 dagen voor het begin van je vakantie dan bedraagt het 75% van de reissom. Vanaf 7 dagen voor vertrek of bij een no-show bedragen de annuleringskosten 90%. Alle details hierover staan in de algemene voorwaarden van de reisaanbieder.

Je kunt de annuleringskosten ontlopen door een vervangende persoon in jouw plaats te laten reizen. Dan zijn er geen annuleringskosten.

Mijn conclusie over WinterTrex

Met een ontzettend ruim aanbod aan skivakanties en andere wintersportvakanties heeft het merk WinterTrex zich als naam gevestigd op de reismarkt. Het aanbod aan bestemmingen is geweldig en uitgebreid. Daarnaast kunnen klanten gemakkelijk een reis op maat maken door hun wensen in te vullen, zoals bijvoorbeeld skilessen bijboeken, materiaalverhuur, of het vervoer naar de bestemming. Het brede aanbod biedt vakanties voor gezinnen, goedkope skivakanties, luxe aanbiedingen en wellnessvakanties. Zo is voor iedereen de perfecte aanbieding te vinden op het gebied van wintervakanties!

Met deze informatie over WinterTrex staat niks jouw volgende skivakantie nog in de weg!