De leukste spelletjes voor thuis of onderweg!

Perfect voor thuis én op reis!

  • De leukste spelletjes voor thuis én op reis!

Nu we met zijn allen aan het puzzelen zijn geslagen en de legpuzzels als warme broodjes over de toonbank gaan, kan het moeilijk zijn nog een leuk exemplaar te vinden. Gelukkig zijn er nog genoeg andere spelletjes die ook tijdverdrijvend zijn en ook nog eens hartstikke gezellig zijn. Ik zet voor jou de leukste op een rijtje die niet alleen leuk zijn voor thuis, maar ook op reis!

UNO

Onderhand een klassieker geworden onder de kaartspelletjes, UNO! Een kaartspel dat lijkt op het aloude ‘pesten’, maar dan net even anders en net even leuker! Degene die als eerst al zijn kaarten kwijt is, en UNO roept, is de winnaar! Leuk om met het hele gezin te spelen of op reis. Je steekt het pakje kaarten namelijk zo in je rugzak.

  • Aantal spelers: 2 tot 10 spelers

Mens Erger Je Niet

Erg toepasselijk in deze tijd is het klassieke Mens Erger Je Niet. Zorg dat je zo snel mogelijk al jouw pionnetjes ‘thuis’ krijg in het midden van het speelveld. Met deze handige reisvariant zitten het speelbordje, de pionnetjes en dobbelstenen samen in een koffertje zodat je altijd alles bij de hand hebt. Ideaal!

  • Aantal spelers: 2 tot 4
Reisspellen

Monopoly

Ook dit is een gouwe ouwe, maar daarom niet minder leuk! De originele variant en dan in een mini versie! Van bankbiljetten tot huisjes en kanskaarten, alles is inbegrepen in de reiseditie van Monopoly. Word jij als eerste miljonair, beland je misschien wel in de bak of koop jij juist de meeste panden?

  • Aantal spelers: 2 tot 6

Rummikub

Even geen zin in een spel met kaarten? Dan is Rummikub altijd leuk! Dit spel draait allemaal om tactiek, inzicht en het maken van de slimste cijfercombinaties. Deze reisvariant komt in een stevig blikje waardoor het uitermate geschikt is om mee te nemen tijdens het reizen. Ook handig als je nog andere spelletjes wilt meenemen, zoals een pakje kaarten of UNO. 😉

  • Aantal spelers: 2 tot 4 spelers

Halli Galli

Oftewel het spel met de bel! Bloed fanatiek word je er van en dat maakt het juist zo leuk! Het spel bestaat uit, natuurlijk, een bel en een stapeltje kaarten met fruitstukjes erop. Iedere speler draait bij elke beurt een kaart om en zodra er vijf van hetzelfde soort fruit op tafel liggen, moet je zo snel mogelijk op de bel drukken. Deze zomervariant komt in een handig tasje, heeft plastic kaarten en een kunststoffen bel. Ideaal voor op reis dus!

  • Aantal spelers: 2 tot 6