De vakantie staat voor de deur en je telefoon gaat natuurlijk overal mee naar toe. Nu kan je in Europa gemakkelijk de hele dag internetten, maar het is toch handig om vooraf een aantal essentiële apps te downloaden zodat jij alles bij de hand hebt tijdens je vakantie. Hieronder vind je de 10 beste gratis apps voor op vakantie!

Ik word er zo vrolijk van wanneer ik hoor dat mijn Holidayguru app jullie zo goed bevalt en om te zien dat hij meer en meer wordt gedownload. Voor degene die mijn app nog niet kennen: Naast het feit dat je mijn beste vakantie deals op mijn website kan bekijken, kan je nu ook een mooi overzicht bekijken in mijn gratis app! Zo wordt het nog gemakkelijker om je vakantie te boeken.

 10 Handige gratis apps voor op vakantie!

 • CityMaps2Go

  Download gemakkelijk de stad of het land waar je naartoe gaat, sla je hotel en belangrijke plaatsen op en je kan zelfs offline je weg terug naar je bed vinden. Je vindt hier ook gemakkelijk de dichtstbijzijnde ATM. Download een offline map in Google Maps indien je een huurauto hebt.

 • XE Currency

  Geeft je een actueel overzicht van hoeveel bijvoorbeeld 26732 Vietnamese dong nou eigenlijk is (slechts 1 euro). De koersen blijven up-to-date omdat de app online de juiste koersen bijwerkt, en daarna kan je de app offline gebruiken.

 • Polarsteps

  Niet alleen handig voor jezelf om bij te houden waar je bent geweest en wat je daar hebt gedaan, maar ook voor het thuisfront fijn om mee te lezen hoe jij het op je reis hebt. Vergeet niet foto’s en notities op te slaan bij elke bestemming!

© Polarsteps

 

 • Trail Waller

  Het kost misschien even wat tijd om al je uitgaven apart in te voeren in deze app, maar dan heb je wel een compleet overzicht aan wat je waarvoor hebt uitgegeven. Wanneer je een budget instelt, dan geeft deze app ook aan of je wel of niet op je centjes moet letten!

 

 • Splitwise / Splittr

  Ga je met een groep vrienden op vakantie? Dan zijn deze twee gratis applicaties ideaal om de kosten gemakkelijk te verdelen wanneer je gezamenlijke aankopen doet!

 

 • WiFi Finder

  Je kan nu gemakkelijk offline de gratis WiFi punten bij jouw in de buurt vinden! Handig wanneer je compleet verdwaald door je vakantiebestemming wandelt!

 

 • Google Translate

  Nooit meer jezelf duidelijk hoeven maken met zwaaiende handen en vreemde gezichten! Met de Google Translate app vertaal je gemakkelijk zinnen, en je kan je camera ook voor een bord/tekst houden voor een vertaling! Handig toch?

© Google Translate
 • UBER

  De meeste van jullie zullen deze app al wel kennen, maar ik wou hem toch toevoegen in mijn lijstje. Met UBER bestel je gemakkelijk goedkoop vervoer. De bestuurders van de auto rijden rond in eigen auto en zijn niet aangesloten bij een officiële taxi dienst, daarom zijn de ritten met UBER zo goedkoop. Je kan in veel steden ook een UBER scooter bestellen, en in Azië vind je vergelijkbare services onder de naam GrabTaxi en Go-Jek.

 

 • Zeker op Reis!

  Met de app Zeker op Reis! heb je de belangrijkste medische informatie over een land gemakkelijk bij de hand. In deze app vind je onder andere noodnummers, vaccinatieoverzichten, een reiswoordenboek en medicatieoverzicht voor je vakantiebestemming. Geen nare verassingen tijdens je vakantie meer!

© Zeker op Reis!
 • Booking.com

  Natuurlijk heb je ook een app nodig waar je je hotels gemakkelijk kan boeken. Ik ben er nog steeds van overtuigd dat Booking.com hiervoor de beste app is, omdat deze nu al in 226 landen beschikbaar is. Verder kan je gemakkelijk je geboekte hotels bij elkaar vinden, en heeft de app meestal scherpe prijzen.

 

 

Dat was mijn top 10 gratis apps voor tijdens het reizen al weer! Ik hoop dat je mijn tips kan gebruiken tijdens je volgende vakantie, en dat het een beetje van de vakantiestress kan wegnemen! 🙂

 

Misschien vind je dit ook wel interessant: