Als je naar foto’s kijkt van dit bamboebos dan lijkt het alsof je in een sprookjeswereld beland bent. Ik zal je hieronder vertellen waar je dit wonderbaarlijke stukje natuur kunt vinden, want het bestaat echt!

Wow, wat een ongelofelijke foto’s! Grote kans dat je het bamboebos in Japan al wel eens voorbij hebt zien komen op Facebook, Instagram, Pinterest of ergens anders, want de beelden ervan zijn prachtig en laten ons sprakeloos naar het scherm staren. Strak op elkaar gepakt bamboe, hoog de lucht in torenend, laat slechts enkele zachte stralen zonlicht door het bos, waardoor de setting een magisch mooie atmosfeer krijgt. Maar waar vind je deze plek van natuurlijke pracht?

bamboebos

Bezoek het bamboebos in Kyoto

Onze reis vandaag neemt ons weer eens mee naar het prachtige Japan, naar Arashiyama, Kyoto, om precies te zijn. Net buiten het centrum van de stad ligt Arashiyama, makkelijk te bereiken vanaf Kyoto’s centraal station via de San-In lijn. Hiervandaan reis je door naar station Saga Arashiyama, vanaf waar je slechts enkele stappen verwijderd bent van het bamboebos. Volg simpelweg de bordjes of de groepen mensen, want helaas is het bamboebos inmiddels geen geheime plek meer: het is een ware toeristische trekpleister geworden. Mijn tip: om de hordes toeristen te kunnen ontwijken kun je het beste vroeg in de morgen of later op de avond gaan, wanneer de zon langzaam onder zakt. Met name in de avond kun je genieten van een adembenemende ervaring: zodra de zon onder is wordt het bamboe gedecoreerd met kleurrijke lichteffecten.

bamboebos

Een natuurlijk paradijs van bamboe

Neem gewoon maar eens een kijkje naar deze fascinerende foto’s! De bamboe is hoog de lucht in gegroeid en je ziet niks als prachtige bamboe bomen in dit bamboebos. De bomen zijn strak tegen elkaar aan gegroeid, waardoor er slechts een nauw pad je door dit wonder der natuur kan leiden. De zon fonkelt tussen de bamboe door en de zonnestralen maken langzaam hun weg tot de grond. Aan je voeten ligt een werkelijke sprookjesparadijs – een plek op aarde zo verbluffend prachtig dat het haast surreëel lijkt. Het enige nadeel, wat ik wel toe moet geven, is de overvloed aan bezoekers. Om een rustig moment in het bos te vinden, om de wind rustig door het bamboe te horen ruisen en een zijn met de natuur, dat is helaas erg moeilijk. Desalniettemin is het bamboebos in Sagano-Arashiyama zeker een bezoekje waard!

bamboebos

 

Meer uit het Travel Magazine: