Op social media zie je steeds vaker vakantiefoto’s voorbij komen van mensen op bijzondere locaties. Heb jij geen idee waar je deze plekken kunt vinden? Maak je geen zorgen – ik heb het antwoord. Ik heb voor jou een aantal toffe fotografie locaties op een rij gezet zodat ook jij je vrienden en familie kunt imponeren met indrukwekkende vakantiefoto’s.

De Eiffeltoren, Big Ben en het Colosseum zijn vaak de standaardachtergronden bij vakantiefoto’s. Uiteraard is hier niets mis mee, maar als je geen zin hebt om met standaard vakantiefoto’s thuis te komen dan moet je zeker verder lezen. Ik ben op reis gegaan op zoek naar de meest bijzondere plekken voor jouw vakantiefoto’s. Laat je inspireren!

Heaven’s Gate

Deze magische plek doet zijn naam zeker eer aan. Bali heeft veel tempels, maar deze is wel heel bijzonder. Op de top van de tempel Pura Besakih heb je zeker het gevoel dat je voor de hemelpoort staat.

indonesia-bali-tourist-standing-betwen-lempuyang-gate-shutterstock_436321114-2-707x462

Kloosters van Meteora

De eindeloze rotspartijen van het Pindosgebergte in Griekenland zijn al bijzonder op zichzelf, maar mijn aandacht wordt naar iets anders getrokken. Midden op de toppen van de hoge rotspilaren liggen de kloosters van Meteora. Hier kun je zeker indrukwekkende foto’s maken.

Monastery of Varvara Rusanov in Meteora, Thessaly, Greece - panoramic view
Monastery of Varvara Rusanov in Meteora, Thessaly, Greece – panoramic view

Devils Marbles

Onze reis gaat verder naar Australië. Australië is populair onder fotografen vanwege de uitzonderlijke natuurlijke fenomenen. Devils Marbles staan symbool voor de ”outback.” Door verschillende vormen van erosie hebben deze rotsen hun ronde vorm gekregen. Bij sommige keien vraag je je af hoe ze kunnen blijven liggen? Voor aboriginals is dit tevens een heilige plaats en wordt vaak gebruikt als locatie voor ceremonies.

Young woman at the devil's Marbles sitting on a boulder exercises yoga at sunrise. Devils Marbles Conservation Reserve, Northern Territory, Australia.

Salar de Uyuni

Geen plek ter wereld nodigt uit voor creatieve foto’s als het Zoutmeer Salar de Uyuni in Bolivia. Als het heeft geregend verandert de witte zoutvlaktes in een gigantische spiegel wat voor geweldige foto’s zorgt. Je kunt hier ’s nachts zelfs de reflectie van de sterren te zien is.

Salar de Uyuni in Bolivia

John Lennon Wall

We reizen af naar Praag waar midden in de stad de beroemde John Lennon muur staat. Na de moord op John Lennon in 1980 veranderde deze muur in een oproep voor vrede en liefde. Mensen van over de hele wereld hebben de muur gevuld met door John Lennon geïnspireerde graffiti en teksten uit nummers van The Beatles.

 

Sieh dir diesen Beitrag auf Instagram an

 

Ein Beitrag geteilt von 파란용 (@faran_yong) am

Trolltunga

Deze locatie staat garant voor een spectaculaire foto. Noorwegen staat bekend om zijn prachtige landschappen en fjorden. Jaarlijks laten 40.000 bezoekers zich op Trolltunga op de gevoelige plaat vastleggen al dan niet zonder gevaar.

man-sitting-on-trolltunga-in-norway-shutterstock_155430065-2-707x466

De grot van Benagil

In Portugal ligt de volgende coole fotolocatie. Dit is één van de gaafste grotten die ik in mijn leven heb gezien. Slechts op een paar uur vliegen ligt dit natuurwonder in de Algarve waar de zon rechtstreeks door een gat in de bovenkant schijnt.

benagil-cave-portugal-shutterstock_419205808-2-707x472

The Exil

Onze reis eindigt in het prachtige Indonesië, op het eiland Gili Trawangang. Hier kun je heerlijk relaxen in een hangmat boven kristalhelder water wat uiteraard ook voor een mooi plaatje zorgt!

water-reflection-shutterstock_425512090-2-707x477

 

Meer uit het Travel Magazine: