Heb je nog geen plannen voor dit weekend? Stap in de auto of de trein naar Brussel en bewonder het bloementapijt op de Grote Markt! Eens in de twee jaar toveren zo’n honderd vrijwilligers de markt om tot een waar kunstwerk!

Meer dan 500.000 begonia’s en dahlia’s toveren de Grote Markt van Brussel elke twee jaar een weekend lang om tot een kleurrijk bloemenspektakel. Dit weekend is het weer zo ver en kun je het Brusselse bloementapijt bewonderen. Zo’n honderd vrijwilligers werkten keihard aan het unieke kunstwerk en legden het tapijt in slechts acht uur tijd neer op de Grote Markt.

Bloementapijt Brussel 2018 | Wist je dat…?
Praktische tipsAccommodatie in Brussel

Bloementapijt Brussel 2018

De editie van 2018 van het Bloementapijt staat in het teken van de Mexicaanse regio Guanajuato. De eerste editie van het evenement vond in 1971 plaats en sinds 1986 strijkt het Bloementapijt iedere twee jaar neer op de Grote Markt van Brussel. Ieder jaar kent een ander thema. Dit jaar is het dubbel feest: niet alleen vindt de 21e editie van het Bloementapijt plaats, maar het is in 2018 ook precies 20 jaar geleden dat de Grote Markt van Brussel een plaats veroverde op de werelderfgoedlijst van Unesco. Dit wordt gevierd met de expositie ‘Monuments of Unesco in Flowers’ op het Beursplein.

no instagram post found

Wist je dat…?

…het Bloementapijt 75 meter lang en 24 meter breed is?
…het Bloementapijt 1.800 vierkante meter groot is?
…zowel de Grote Markt als de Unesco expositie op het Beursplein gratis toegankelijk zijn?
…het Bloementapijt dit jaar iets minder fel van kleur is vanwege de extreem warme en droge zomer?
…je vanaf het balkon van het Stadhuis het beste uitzicht hebt over de Grote Markt?

Praktische tips

Ben je van plan om de bloemenpracht in Brussel dit jaar te gaan bewonderen? Lees dan hieronder wat praktische tips voordat je naar de Belgische hoofdstad reist.

Hoe kom ik bij de Grote Markt in Brussel?

Reis je met de auto naar Brussel dan kun je lekker dicht bij de Grote Markt parkeren in Interparking – Parking Grote Markt. Vanuit de parkeergarage loop je in een paar minuten naar het bloemenspektakel. Vanaf het centraal station van Brussel is het slechts 5 minuten lopen naar de Grote Markt. Boek hier jouw NS Internationaal ticket naar Brussel! Wist je dat je met bus ook goedkoop naar Brussel kunt reizen? Flixbus reist voor hele lage prijzen heel Europa door.

 

 

Openingstijden 2018

Het Bloementapijt is te bewonderen tot en met zondag 19 augustus. Het balkon van het Stadhuis is geopend van 10 uur ’s ochtends tot 10 uur ’s avonds (laatste toegang is om 21.30u).  Toegang tot de Grote Markt is gratis, om van het panoramische uitzicht op het balkon van het Stadhuis te genieten betaal je 6 euro. Kinderen tot 10 jaar mogen gratis naar binnen.

Accommodatie in Brussel

In Brussel is ook buiten de Grote Markt veel te zien en te doen. Maar er dus een leuk weekendje weg van!  Hier lees je alles over de leukste bezienswaardigheden van Brussel. Boek een mooi hotel of zoek een leuk appartementje op Airbnb en trek een weekend uit voor een stedentrip in de Belgische hoofdstad. Vergeet niet zo’n lekkere Brusselse wafel te proeven!