Er zijn overal ter wereld drijvende dorpen, maar deze is wel heel speciaal.

Als ik aan Hongarije denk, dan is een stedentrip naar de prachtige hoofdstad Boedapest het eerste wat in me opkomt. Maar als ik je nu vertel dat een uur rijden van de hoofdstad een magische plek ligt? Kom met me mee naar Bokod… Je zult er geen spijt van krijgen…

De vissershuisjes op Lake Bokod

Fascinerend Bokod – Het drijvende dorp

Bokod is een klein vissersdorpje met nauwelijks 2200 inwoners. Het dorp ligt in het noorden van Hongarije in de Komáron-Esztergom regio. De avonturiers de graag buiten de gebaande paden komen, worden zeker beloond met de meest-fotogenieke locatie van het land. De vissershuisjes van Bokod zijn gebouwd op palen waardoor het lijkt alsof ze boven het water zweven.

Het drijvende meer Bokod in Hongarije

Als je het geduld hebt om te wachten op zonsondergang (of vroeg kunt opstaan voor zonsopkomst), zul je versteld staan van de schoonheid van deze plek. Ga op een centrale plek staan en aanschouw het spektakel. De zon wordt gereflecteerd door het water waardoor het water een oranje gloed krijgt. In het warme licht van de zon lijken de houten huisjes te schitteren en te glanzen. Het is zo mooi en magisch.

De pier van het Bokod meer in Hongarije

Het enige wat dit idyllische plaatje verstoort is de kerncentrale op de achtergrond. Maar dit heeft echter ook zijn voordelen. Het meer bevriest nooit doordat de kerncentrale in de buurt ligt. Hierdoor kun je het gehele jaar vissen in Bokod.

Bokod in de winter

Bokod, mijn insider’s tip – Waar wacht je nog op?

Mocht je vanuit Boedapest een roadtrip willen maken, dan kan ik je zeker aanraden een ritje naar Bokod te maken. Ervaar een van de meest speciale zonsondergangen ter wereld! Zo zie je maar, je hoeft niet te ver te reizen om iets moois te zien.

Alle Hongarije vakanties

 

 

Meer uit het Travel Magazine: