Voor iedereen die onderweg is in Sydney: het zwembad in Bondi Beach is zeer zeker een bezienswaardigheid die je niet mag missen! Het beste eraan? Je kunt een duik nemen in het koele water van de zee en daarna een baantje trekken in het legendarisch zwembad aan de kust van Australië. 

Kristalheldere, turquoise zeewater en het adembenemend landschap van Bondi beach. Op het eerste gezicht lijkt het alsof je in een andere wereld bent. Al een lange tijd is het zwembad uitermate populair en vind je het aan het beroemdste strand van Australië. De de beat van de golven is vooral bijzonder in de vroege uren van de ochtend dan gaan ze graag een keer een beetje over-the-top. Of beter gezegd over de rand van het zwembad.

Het zwembad aan Bondi Beach

Zwemmen en relaxen aan Bondi Beach|  Winterzwemmers vanaf de Bondi ijsbergen | Zeewaterzwembad met het mooiste uitzicht | Australië-liefde

Bondi Beach
Foto: Christina Muraca / shutterstock.com

Wat voor een zwembad!

Meestal, wordt het zwembad met zeewater steeds een beetje kouder door de aangrenzende Oceaan, maar dat kan hier geen kwaad want hier heb je te maken met heerlijke Australische temperaturen (in de zomer in ieder geval). De ijs-blauwe wateren en de golven die heen en weer gaan zijn zeer waarschijnlijk uniek in deze wereld. Natuurlijk, dwingt niemand je direct in een speedo met een duikbril te gaan zwemmen, maar het kan wel! Leden van de lokale zwemclub “Bondi ijsbergen” zijn hier integendeel helemaal niet onbekend mee en zwemmen graag heen en weer. Je hoeft niet perse gelijk in het water te gaan, je kunt er ook gewoon genieten van het geweldige uitzicht en misschien daarna nog even koeling zoeken in het kleine zwembad.

Bondi Beach, Australia
Foto: Christina Muraca / Shutterstock.com

De winterzwemmers van de Bondi ijsbergen!

Je gaat er misschien niet direct vanuit maar ook in de winter kan het hier in Sydney behoorlijk koud worden. maar in de Bondi Icebergs Pool wordt er elke jaargetijd gezwommen, ongeacht hoe laag de temperaturen ook dalen. De leden van de zwemverenigingen zijn vooral want zelfs bij water temperaturen van ver onder de 16 graden springen ze in het ijskoude Zwembad. “Het is nooit koud genoeg! Je bent een ijsberg! Word sterker!” – zo wordt vermeld in de lid-regels van de club.

Hier in Nederland, zou dit betekenen: stel je niet zo aan! Ik weet niet hoe het met jou gaat, maar alleen al bij de gedachte aan dit ijzige zeewater krijg ik al rillingen. Ik maak denk ik toch liever een reis naar dit zwembad op Bondi Beach in de zomer. Maar vergeet niet dat de seizoenen in Australië anders zijn dan de onze. Van juni tot augustus zijn de temperaturen daar onder de 7 graden, dus je kunt je bezoek beter buiten deze maanden plannen.

Het beste uitzicht in de stad!

In aanvulling op het ijs-blauwe Zwembad is het gebouw van de “Bondi Icebergs Club” een echte eye-catcher. De witte gevel en de panoramische ramen bieden geven elke bezoeker een adembenemend uitzicht op de iconische stad Sydney en Bondi Beach met zijn brekende golven. In het Club Restaurant krijg je niet alleen een prachtig uitzicht over de Baai, maar ook nog eens Australische vis en andere specialiteiten.

Je kunt ook op het balkon van het zonnedek gaan zitten en de zeewind een beetje in je gezicht laten blazen. Het Restaurant is een beetje luxe, maar ondanks de prijsklasse zeker de moeite waard voor het geweldige uitzicht! Naast het Club-Restaurant en de Bar kun je ook gebruik maken van de Spa, een fitnessruimte en een Zwembad. Zelfs yoga lessen worden hier regelmatig aangeboden met natuurlijk het unieke uitzicht op de achtergrond!

The Strand iStock_000076357449_Large-2

Australië op zijn best!

Ik denk dat we het allemaal wel eens zijn dat het zwembad op Bondi Beach echt uniek is en zeker op je Bucketlist moet staan! Als jouw reis naar Australië nog even moet wachten moet dan kun je altijd samen met dromen over het geluid van de golven en de geur van zeezout, maar ooit bezoek jij deze prachtige plek vast en zeker!