Een must-see voor iedereen die onderweg is in Sydney: een blik werpen op het zwembad van Bondi Beach. Het beste aan deze bezienswaardigheid? Je kunt zelf een sprong wagen in het koele water en wat baantjes trekken in het legendarische zwembad aan de kust van Australië. 

Kristalhelder, turquoise zeewater, de witte schuimkragen en het adembenemende landschap van Bondi beach – het lijkt wel of je hier in een andere wereld bent beland. Al een lange tijd is het zwembad uitermate populair en je vindt het ook nog eens aan het beroemdste strand van Australië. Het ritme van de golven is vooral bijzonder in de vroege uren van de ochtend, echt over-the-top af en toe. Of beter gezegd, over de rand van het zwembad.

Het zwembad van Bondi Beach

Zwemmen aan Bondi Beach| De Bondi Iceberg winterzwemmers | Het mooiste uitzicht over Sydney

Het zwembad van Bondi Beach in Sydney

Wat voor een zwembad!

In de regel is het water in een zeewaterzwembad altijd net iets kouder als in de aangrenzende oceaan. Dankzij de hete Australische temperaturen (in de zomer in ieder geval) is dat in dit geval een positieve bijkomstigheid. Het ijsblauwe water en de golven die steeds weer met grote schuimkoppen vanuit de oceaan het zwembad in spoelen, zorgen voor een unieke ervaring. Natuurlijk dwingt niemand je direct in speedo en met duikbril het water in te duiken – maar het kan wel! Dit doen namelijk de leden van de lokale zwemclub “Bondi Icebergs”. Je hoeft niet perse baantjes van vijftig meter te trekken. Je kunt ook gewoon genieten van het geweldige uitzicht en misschien daarna nog even verkoeling zoeken in het kleine, naastgelegen, bad.

 

 

De Bondi Icebergs winterzwemmers!

Je gaat er misschien niet direct vanuit maar ’s winters kan het hier in Sydney behoorlijk koud worden. In de Bondi Icebergs Pool wordt echter in elk seizoen gezwommen, ongeacht hoe laag de temperaturen ook zinken. De leden van de zwemvereniging laten zich niet afschrikken en gaan zelfs bij temperaturen van ver beneden de 16 graden te water. “It’s never cold enough! You’re an iceberg! Toughen up!” Zo staat in het ledenreglement te lezen.

Hier zouden ze zeggen: stel je niet zo aan! Maar ik begin al te bibberen bij alleen de gedachte een duik in het ijskoude water te nemen. Een bezoek aan het zwembad van Bondi Beach maak je dan ook het beste in de zomer. Vergeet niet dat de seizoenen in Australië anders zijn dan de onze. Van juni tot augustus zijn de temperaturen daar onder de 7 graden, dus je kunt je bezoek beter buiten deze maanden plannen.

Bondi Beach nabij Sydney

Best view in town!

Naast het ijsblauwe zwembad is ook het Bondi Icebergs clubgebouw een echte eye-catcher. De witte gevel en de panoramische ramen bieden elke bezoeker een adembenemend uitzicht op de iconische stad Sydney en het indrukwekkende golvenspel van Bondi Beach. In het Club Restaurant heb je niet alleen een prachtig uitzicht over de Baai maar kun je ook genieten van Australische zeevruchten en andere specialiteiten.

Gurutip:

Bezoek zeker het restaurant van de Bondi Iceberg Club en geniet van het adembenemende uitzicht.

Strijk neer op zonneterras op het balkon en laat het briesje van de zeewind in je gezicht blazen. Het restaurant is vrij luxe maar ondanks de prijsklasse zeker de moeite waard voor het geweldige uitzicht! Naast het Club Restaurant en de bar kun je er ook gebruik maken van de spa, een fitnessruimte en nog een extra zwembad. Zelfs yogalessen worden hier regelmatig aangeboden en dat uiteraard met een schitterend uitzicht.

De kust van Bondi Beach

Australië op zijn best

Ik denk dat we het allemaal wel eens zijn dat het zwembad op Bondi Beach echt uniek is en dat je het zeker op je bucket-list moet zetten! Als jouw reis naar Australië nog even moet wachten, kun je alvast dagdromen over het ruisen van de golven en de smaak van zeezout. Ooit breng je een bezoek aan deze prachtige plek!

Reizen naar Australië

Meer over Australië: