Dat noem ik nog eens slapen in stijl! In Matera, een stad met ongeveer 60.000 inwoners in de Zuid-Italiaanse provincie Basilikata, vind je het bijzondere Hotel Sextantio Le Grotte della Civita. De accommodatie heeft de titel van Travellers’ Choice Award 2015 zeker verdiend, aangezien de bezoekers het een gemiddelde beoordeling van 5/5 geven! Hoe dit hotel er precies uit ziet en wat voor een unieke atmosfeer je hier tegenkomt, vertel ik je in het volgende artikel.

Het Sextantio Le Grotte della Civita in Matera

Matera is een betoverende Italiaanse stad met een uitzonderlijk mooi historisch centrum en beroemde grotten, die ook wel bekend staan als Sassis. In 2014 kreeg de plaats de titel European Capital of Culture. De zogenoemde Sassis, gebouwd in steile, rotsachtige hellingen hebben een unieke architectuur, die daarom ook op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat. Filmfans moeten de plaats wel herkennen: zegt ‘het tweede Jerusalem’ uit The Passion of the Christ (2004) je iets? Als je er eenmaal bent, kun je de stad zelf gaan verkennen. Ik kan je een hotel zeker aanraden: het Sextantio Le Grotte della Civita Hotel.

09-12Matera.PNG1.PNG1.jpg1.jpg1.jpg1

Dit unieke hotel geeft je de mogelijkheid om een nacht in een echte grot door te brengen. Tijdens de herstelwerkzaamheden zijn serieuze pogingen gedaan om het originele karakter van de grotten te bewaren. Er zijn Moderne elementen toegevoegd waar nodig, maar daarna zo onopvallend mogelijk gemaakt. In alle 18 kamers van het Sextantio Le Grotte della Civita Hotel vind je meubels gemaakt van eeuwenoud hout, sfeervol gedimd licht en kaarsen voor een extra romantische sfeer. Ook kun je heerlijk voor de open haard kruipen! Klinkt dat niet gezellig?

09-12Matera.PNG1.PNG1

Het hotel ligt in het oudste gedeelte van Matera tegenover het populaire park Parco della Murgia Materana, wat op Tripadvisor een Certificaat van Uitmuntendheid heeft gekregen. Ik raad je aan dit park te bezoeken: bekijk de stenen kerken en geniet van een magnifiek uitzicht over de rivier Gravina.

09-12Matera.PNG1.PNG1.jpg1.jpg1.jpg1.jpg1.jpg1.jpg1.jpg1.jpg1

Slaap in een ander tijdperk

Het komt waarschijnlijk niet als een verrassing wanneer ik je vertel dat het lijkt alsof je in Sextantio Le Grotte della Civita Hotel in een ander tijdperk slaapt. Afhankelijk van de duur van je reis, overnacht je al in dit hotel vanaf €150 – inclusief ontbijt in een voormalige kerk. Ik weet zeker dat het de moeite waard is om deze unieke atmosfeer te beleven in dit charmante Italiaanse stadje!