Het is werkelijk een speciaal wonder der natuur, of eigenlijk een rivier zoals geen ander. De omringende natuur alleen is al prachtig, maar deze kleurrijke rivier is nog indrukwekkender en magischer – simpelweg adembenemend!

Deze kleuren kunnen niet echt zijn, toch? Nee, dit is geen optische illusie en je bent ook niet geteleporteerd naar een of andere magische sprookjeswereld. De Caño Cristales rivier is echt, ook al ziet het er niet zo kleurrijk uit als in de volgende foto’s van door het jaar heen. Ga met me mee voor een kleine trip naar Zuid Amerika en ontdek meer over dit kleurrijke spektakel der natuur.

Caño Cristales – Een kleurrijk wonder der natuur

In het midden van het Colombiaanse nationale park Serrania de la Macarena, in het Meta departement, vind je deze prachtige rivier. De meest uitzonderlijke en misschien wel de mooiste rivier die je ooit hebt gezien in de wereld: Caño Cristales. Geen verrassing dat het ook wel de Rivier van de Vijf Kleuren genoemd wordt, evenals de Vloeibare Regenboog.

“De meest uitzonderlijke en misschien wel de mooiste rivier die je ooit hebt gezien in de wereld…”

Heb je ooit een andere rivier gezien de werkelijk de adem weg kan nemen van mensen, door de verscheidenheid aan kleuren die men er ziet? Helder roze vermengd met blauwe en groene tinten in het water, met nog wat gek geels hier en daar, evenals soms wat zwarte strepen: werkelijk ongelofelijk!

Bezoekers van de Serrania de la Macarena kunnen dit 130 km lange spektakel van de Nationaal Park niet het hele jaar door bewonderen. Meestal is het alleen mogelijk vanaf juli tot en met December omdat alleen in die maanden de planten op de bodem van de rivier zich ontvouwen en hierdoor krijg dit regenboog kleurrijk water in de rivier. Waanzin of niet? Welk weer je kunt verwachten in deze maanden lees je in mijn artikel over weer en klimaat in Colombia.

Bekijk deze unieke video maar eens van Caño Cristales:

Het is echter niet alleen de verscheidenheid van kleuren van de rivier die de bezoekers hier naar toe trekt. Ook de rijke flora en fauna, kleine pittoreske watervallen (die eruit zien alsof ze uit een sprookje komen) en last but not least zijn de surrealistische rotsformaties die een echte eye-catcher zijn. Ik zou liever nu meteen m’n spullen willen pakken en onderweg naar Columbia gaan om deze schoonheid met eigen ogen te zien. Ga je mee?

  Als je antwoord “ja” is dan kun je hier klikken voor goedkope vluchten naar Colombia ◄