Hoe kan hier een massief gat in het midden van een meer zitten, dat tonnen water opslokt?

Als je de foto’s ziet van Covao Dos Conchos zul je je eerst verbazen en daarna afvragen of je naar een natuurwonder kijkt. Of is het door mensen gemaakt? Voor wie de Covao dos Conchos,  niet kent, ik vertel je alles dat je moet weten!

#covaodosconchos

Een foto die is geplaatst door mrbrooke (@mrbrooke) op

De Covao dos Conchos in Portugal – ongelooflijk

Vanaf een afstand ziet het bergmeer in Serra da Estrela, het hoogste gebied in het vasteland van Portugal, er normaal uit. Wanneer je het van dichterbij bekijkt, zie je een groot gat in het midden van het meer. In de volgende video krijg je een geweldig overzicht van het meer en zie je wat bezoekers ook te zien krijgen!

Het is niet alsof je elke dag zoiets wonderbaarlijks te zien krijgt. Je vraagt je vast af hoe dit werkt? En is het echt een natuurfenomeen of een gat door mensen gemaakt? Helaas is het geen creatie van moeder aarde. Onder het gat van 48 meter breed en 4,6 meter diep, ligt een tunnel. Het doel: de tunnel dient als sluis tussen de twee meren Ribeira das Naves en het Lagoa Comprida.

Het gat bestaat al 60 jaar maar mede dankzij dronemateriaal is het een toeristentrekpleister geworden. Wie dit fenomeen zelf wilt zien, moet goede schoenen aantrekken, want de wandeltocht duurt zo’n twee uur.