Sommige steden zijn indrukwekkend vanwege de eeuwenoude geschiedenis terwijl anderen indruk maken vanwege de architectuur. Of we het nu hebben over wereldsteden zoals Rome, Shanghai of Dubai of een klein onbekend dorpje op het platteland, elke plaats is anders en heeft daarom zijn eigen reden om bezocht te worden. Sommige plaatsen ter wereld zijn erg kleurrijk. Neem een kijkje en wie weet doe je inspiratie op voor een volgende vakantie!

Dit zijn de meest kleurrijke plaatsen ter wereld:

Valparaiso in Chili | Bo-Kaap in Kaapstad | St. John’s in Canada |

Chefchaouen in Marokko | Burano in Italië

Vrolijke huizen en bonte graffiti in Valparaiso

De prachtige havenstad Valparaiso wordt gezien als de culturele hoofdstad van Chili. Vroeger was de stad één van Zuid-Amerika’s best bewaarde geheimen. Echter is de stad sinds 2003 uitgegroeid tot een magneet voor toeristen vanwege zijn plek op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Toeristen komen niet alleen voor de kleurrijke huizen en beschilderde muren. Ook de fantastische ligging op een rotsachtige heuvel met uitzicht over de Pacifische Oceaan, het historische centrum en de pittoreske haven maken deze stad zeker de moeite waard voor een bezoek.

Bo-Kaap – de kleurrijke kant van Kaapstad

Ik ga ervan uit dat jullie weten dat er genoeg te beleven valt in de twee na grootste stad van Zuid-Afrika. Maar wist je dat ergens in de stad een prachtige wijk verborgen ligt genaamd Bo-Kaap? Deze wijk kleurt het hart van het centrum. Mocht je ooit in Kaapstad zijn dan moet je zeker door de smalle straatjes dwalen.

St. John’s – een bontgekleurde havenstad in Newfoundland

St. John’s is verreweg één van de mooiste steden in Canada, maar wist je dat het ook een van de oudste steden van Noord-Amerika is? St. John’s is gesticht door de Britten in de 17e eeuw. Dit charmante plaatsje – gelegen in een beschermde baai in het zuiden van Newfoundland – heeft veel historische attracties waaronder bontgekleurde huisjes. Je wordt gelijk vrolijk wanneer je loopt door de smalle straten waaraan de huizen liggen. Met een beetje geluk kun je bultrug walvissen spotten in de zee.

Chefchaouen in Marokko – een blauwgekleurde stad

Als je Marokko zegt dan denk je gelijk aan exotische markten met ontelbare specerijen, indrukwekkende moskeeën en heerlijk eten. Het land heeft zeker iets voor iedereen. Daarnaast is het één van de meest kleurrijke landen ter wereld. Zo vind je er de meest blauwe stad ter wereld en dat bedoel ik zeker letterlijk. Kijk maar naar de foto’s en je begrijpt wat ik bedoel.

Bontgekleurd Burano – een heerlijk eiland vlakbij Venetië

Dit kleine en schattige eiland ligt ongeveer op 35 minuten varen van Venetië en het is er werkelijk waar wonderschoon. Overal waar je kijkt zie je huisjes geschilderd in de meest vrolijke kleuren. Met regen of zon je hebt gegarandeerd een prachtig plaatje dus vergeet vooral je camera niet! Die is zeker een must-have hier!

Dit zijn natuurlijk niet de enigste kleurrijke plaatsen ter wereld. Zo heb je nog het mooie Cinque Terre in Italië of Willemstad op Curaçao. Echter wou ik je in dit artikel kennis laten maken met iets minder voor de hand liggende plekken. Welke van deze steden is jouw favoriet? Ben jij al eens op een van deze plekken geweest? Laat het ons weten!