Ik zoek altijd naar kleine paradijsjes op aarde die nog niet overlopen zijn door het massatoerisme. Toen kwam ik het Griekse eiland Kefalonia tegen. Om meer precies te zijn, met name de Melissani Grot betoverde mij – een druipsteengrot met een sprankelend meer in het midden. Het klinkt ongeloofwaardig, maar dat is het helemaal niet! De grot werd eerst ontdekt nadat een aardbeving het dak deels deed instorten. Het zonlicht straalt door de grot door een ‘nieuwe’ opening. Het water reflecteert het licht en bezoekers aanschouwen een schitterend spektakel vanaf hun bootje.

Melissani Cave – Kefalonia – Greece

Het spektakel van de Melissani Grot

Maar hoe is dit meer in de grot ontstaan? Het ziet er uit als een echte creatie van de natuur! Het zeewater mengt zich met het grondwater, waardoor dit meer ontstond. De sfeer in deze grot is ongeëvenaard. Je kunt de grot het beste rond de middag bezoeken, wanneer de grootste hoeveelheid zonlicht het water aanraakt. Spectaculaire tinten blauw reflecteren in het water en je voelt een verzachtende koelheid op je huid.

Een boottocht met een eigen kapitein kost ongeveer €7 en het is erg rustgevend. De grot is 160 meter lang – 45 meter wijd en 36 meter diep. De eerste tours worden in de lente aangeboden en gaan door tot laat in de herfst. Wanneer je in de grot bent, lijkt het alsof de wereld buiten niet bestaat en dat is een van de beste dingen aan de Melissani Grot!

Foto headerbeeld: Saso Novoselic/iStock.com