Waar denk je aan als je  Mauritius hoort? Ik zie alle prachtige foto’s met uitgestrekte stranden en helderblauwe wateren voor mij. Maar heb je al eens van de onderwater waterval gehoord?

Onderwater Waterval in Mauritius

De foto’s van dit natuurlijke fenomeen zijn adembenemend. Ik zou zelfs zeggen dat ze er onwerkelijk uit zien, alsof het niet echt bestaat. Of toch wel? Als je op satellietbeelden kijkt, moet je de ‘waterval’ kunnen zien. Kijk echter goed, want de mensen met de scherpste ogen kunnen dit missen!

onderwater waterval Mauritius

Een uniek fenomeen

Vanaf het meest zuidelijke punt van Mauritius, naast de beroemde berg Le Morne Brebant, kun je de waterval van bovenaf bewonderen. Het lijkt er echt op alsof er een waterval is in het midden van de Indische Oceaan. Alsof de prachtige, turquoise wateren nog niet indrukwekkend genoeg zijn! Zoiets vind je nergens anders ter wereld. Nu rest de vraag: bestaat dit echt? Het antwoord: ja en nee. Wat je ziet is niet nep. Het is echter geen waterval, maar een optische illusie!

Le Morne Brabant onderwater waterval Mauritius

Hoe werkt het? Het is vrij simpel. De stromingen van de Indische Oceaan zijn zo krachtig dat ze al het zand van de zuidwest kust van Mauritius mee de diepte van de oceaan in slepen. Zo wordt het beeld van een onderwater waterval gecreëerd! Te gek, niet? Als je de foto’s niet gelooft, kun je altijd nog een kijkje nemen op de satellietbeelden van Google Maps. Natuurlijk kun je ook zelf naar Mauritius vliegen!

onderwater waterval Mauritius