Ierland staat niet niet alleen bekend om haar idyllische, groene landschappen en magnifieke, historische gebouwen, maar om de levendige pubcultuur. De Ieren beschouwen deze pubs dan ook als tweede woonkamer. Alleen de hoofdstad Dublin telt al 800 pubs! Ik vroeg de Ierse guru naar de beste pubs in zijn stad, zodat je tijdens een stedentrip in Dublin niet eindeloos hoeft te zoeken. Een ding weet ik zeker: wie van Guinness houdt, boekt na het lezen van dit artikel een vlucht naar Ierland! Lees verder voor de beste pubs in Dublin!

Artikelbild_Dublin_Nightlife_Irland_Pubs

Sweeney’s Bar – livemuziek en een goede atmosfeer in het hart van Dublin

Martin, de Ierse guru, zegt dat Sweeney’s Bar in Dame Street de nummer een is als het gaat om pubs in Dublin. Het ligt direct achter het beroemde Olympia theater in het midden van de stad en om die reden is het ook erg populair. “Na een concert of een voorstelling kun je voor een drankje stoppen in Sweeney’s”, volgens Martin. Daarnaast spelen hier regelmatig bands en draaien DJ’s wel eens een plaatje. De exclusieve inrichting van de pub met drie verdiepingen zorgt ervoor dat deze plek een unieke uitstraling heeft. Je kunt Sweeney’s het beste op donderdagen, vrijdagen en zaterdagen bezoeken.

Website: www.sweeneysdublin.ie, adres: 32 Dame Street, Dublin 2

De Mercantile Bar – een populaire pub in een hotel

Je hoeft de hotels niet te ontwijken wanneer je een goede pub zoekt. Een van de populairste pubs vind je namelijk in een hotel. Ik heb het nu over het Mercantile Hotel, bijna direct naast Sweeney’s Bar. Volgens Martin is hier elke avond wel iets te doen. Of je nou van Guinness houdt of liever van een lekkere cocktail nipt, in deze gezellige pub hebben ze het allemaal. Ook kun je hier in de avond genieten van lekker eten en optredens. Het is niet verplicht om hotelgast te zijn in de pub, iedereen mag naar binnen.

Website:  www.mercantile.ie, adres: 28 Dame Street, Dublin 2.

The Living Room – met de grootste Biergarten in Dublin

Aan de O’Connel Street, aan de andere kant van de rivier Liffey en op zo’n 15 minuten afstand van het Mercantile Hotel, ligt de Living Room sports bar. Hier kun je je favoriete teams aanmoedigen en tegelijkertijd smul je van het lekkerste pubfood. Hier vier je de overwinning van je favoriete team in stijl! Martin is vooral onder de indruk van de mooie biergarten, die wordt gedeeld door drie pubs. Het is de grootste biergarten in de stad.“Een bezoek aan de biergarten is een absolute must, met name wanneer het zonnetje schijnt”, zegt Martin. “Dag of nacht, hier is altijd wel iets te doen.”. 

Website: www.thelivingroom.ie, adres: Cathal Brugha Street, Dublin 1

North bank of the river Liffey at Dublin City Center at night

Bruxelles – drie pubs onder een dak

Volgens Martin is Bruxelles de meest stadse pub in Dublin. Bruxelles bestaat eigenlijk uit drie pubs: de Saloon Bar, Flanders Bar en Zodiac Bar. Deze pub vind je vlakbij Grafton Street, een van de meest populaire winkelstraten in Dublin. Of je hier nou voor ontbijt, lunch of diner heengaat, je kunt hier altijd terecht. Toch is Bruxelles vooral iets voor nachtbrakers, omdat hier wel eens shows van bekende bands en DJ’s plaatsvinden, zoals Snow Patrol, Iron Maiden en Depeche Mode. Je kunt hier ook de grootste sportevenementen volgen, wat de pub ook populair maakt onder de sportfanaten.

Website: www.bruxelles.ie, adres: 7-8 Harry Street, Dublin 2

The Globe – een kleine pub met een goede atmosfeer

Livemuziek, vers getapt Iers bier en een heleboel plezier vind je in the Globe, in een van de leukste, kleine straatjes in het centrum van Dublin. Om precies te zijn: de South Great George’s Street in de buurt van Dame Street.  “Veel inwoners kennen deze pub dankzij de overheerlijke cocktails, misschien wel de beste van de stad,” vertelt Martin. De pub is geopend van maandag tot zondag en je betaalt geen entree. Veel bands treden hier ook op, met name in de weekenden.

Website:  www.theglobe.ie, adres: 11 South Great Georges Street, Dublin 2

Trouwens, het advies van Martin is ook om de wereldberoemde Temple Bar, eens bezocht te hebben. Als is het om er gewoon maar geweest te zijn. Je betaalt er wel standaard teveel voor je drankjes en in de kleinere pubs in de buurt ben je veel goedkoper uit. Met dank aan Martin voor deze tips!