Het wereldberoemde pretpark in Parijs – Disneyland Paris – gaat vernieuwen en uitbreiden in een van de meest omvangrijke aanpassingen ooit. Er zullen drie nieuwe thema-parken worden toegevoegd: Marvel, Star Wars en Frozen. De eerste verbouwingen beginnen in 2021.

Disneyland Parijs uitbreiding voor twee miljard euro! The Walt Disney Company heeft besloten flink te investeren in een algemene vernieuwing van het pretpark, inclusief de toevoeging van drie nieuwe themagebieden: Star Wars, Marvel en Frozen. De uitbreiding van Disneyland Paris zal in 2021 van start gaan.

Disneyland Parijs uitbreiding | Wat verandert er in Disneyland Parijs? | Waarom vernieuwing Disneyland Parijs?

het beroemde kasteel in Disneyland Parijs

Vernieuwing en uitbreiding bij Disneyland Parijs

De eigenaar van het wereldberoemde Disney merk – het Amerikaanse The Walt Disney Company – heeft gezegd hevig te willen investeren in het Disneyland park in Parijs. Het moederbedrijf heeft vertrouwen uitgesproken in het park en de Franse economie en hoopt op deze manier het sprookjesachtige themapark weer erbovenop te helpen. De afgelopen jaren is het Franse pretpark namelijk in zwaar weer geraakt door teruglopende bezoekersaantallen.

Disneyland Parijs uitbreiding:

  • Waar: Disneyland Paris
  • Wat: algemene vernieuwing en
    uitbreiding met 3 themaparken
  • Wanneer: vanaf 2021
  • Waarom: minder bezoekers
  • Kosten: 2 miljard euro

De Chief Executive van The Walt Disney Company, Robert Iger, heeft het plan officieel aangekondigd na een meeting met de Franse President Emmanuel Macron in Parijs. De uitbreiding van Disneyland Parijs is begroot op twee miljard euro en staat gepland om in 2021 – gefaseerd – van start te gaan. Naast een algehele vernieuwing van het hele park zullen er ook maar liefst drie nieuwe themagebieden worden toegevoegd.

Deze grootscheepse verandering komt op een welkom moment, omdat het al een tijd slechter gaat met Franse park. Met deze nieuwe themagebieden hopen ze meer bezoekers aan te trekken en het park in de running te houden als populairste pretpark van Europa.

de parade bij disneyland parijs

Wat gaat er veranderen?

Het pretpark zal ten eerste een algehele upgrade krijgen. Het voorbeeld van zulke veranderingen is het bouwen van nieuwe attracties in de al bestaande themagebieden. Daarnaast heeft The Walt Disney Company aangegeven meer live entertainment te willen organiseren. Momenteel staat Disneyland Parijs al bekend om de wonderlijke shows en de vrolijke parades waarbij je favoriete Disney figuren als Mickey Mouse en Goofy door de straten van het park dansen. Deze aanpassingen zullen in ieder geval het park zeker al goed doen, maar daarbovenop wil het Amerikaanse moederbedrijf nu ook nog investeren in de bouw van drie compleet nieuwe themagebieden in het park.

  1. De Marvel-films: een eerste gebied zal gebaseerd zijn op de Marvel superheldenreeks, bekend van helden als Spider-Man en de supergroep The Avengers.
  2. De film Frozen: de succesvolle Disney animatiefilm Frozen krijgt een geheel eigen gebied, wat een werkelijk winterwonderland belooft te worden!
  3. Star Wars: tot slot zal er ook een gebied gewijd worden aan de wereldberoemde Star Wars reeks, wat enkele jaren geleden is overgekocht door Disney.

Waarom vernieuwingen in Disneyland Parijs?

De geplande veranderingen komen zeker niet op een slechts moment, want het park komt al meerdere jaren met financiële problemen. Voordat het park werd overgenomen door het Amerikaanse moederbedrijf The Walt Disney Company was het in handen van Euro Disney, maar deze eigenaar bezat veel minder kapitaal om te investeren in innovatie. Ten tijde van de crisis belandde het park in een eigen financiële crisis en de schulden stapelden zich op.

Het park wist hier gedeeltelijk weer bovenop te komen, maar nog steeds vielen de bezoekersaantallen tegen en kwam men in minder grote getale dan verwacht. De terroristische aanslagen in Frankrijk lijken hier aan bij te hebben gedragen. Jaarlijks daalde het aantal bezoekers en werden er door Euro Disney verliezen geleidt van honderden miljoenen euros. Vorig jaar juni besloot het Amerikaanse moederbedrijf de regie in handen te nemen.

Dit huidige plan lijkt een (eerste) grote campagne van dit bedrijf om Disneyland Paris weer terug op de kaart te brengen. Overigens moet men niet denken dat het park compleet leeg was de afgelopen jaren. Het park was nog steeds het populairste pretpark van Europa en een van de belangrijkste aantrekkingskrachten voor toerisme in Frankrijk.

Meer over Disneyland Parijs

ballon disney