Luxe zover als het oog reikt.. In de Perzische golf, hebben de Verenigde Arabische Emiraten een paradijs gecreëerd. Volg mij naar een staat vol met contrasten en waar niet alleen het zand van de woestijn in de zon glinstert..

Wanneer je aan luxe denkt, komen Dubai en Abu Dhabi vast bij je naar boven. Het lijkt alsof de inwoners hier het leven van de rich & famous hebben uitgevonden. Ga met mij mee en ontdek twee bijzondere steden in de Verenigde Arabische Emiraten waar luxe de norm is.

Dubai & Abu Dhabi – Een Arabisch sprookje

Dubai | Abu Dhabi

Dubai – Glamour zover als het oog reikt

De grootste stad van de Emiraten: het ontstond in een keer uit het niets. Een stad van goud, die haar gelijke niet kent. Het past niet bij ieder budget, maar dat vergeten we maar even want dromen kost niets.

Hotels in Dubai

De Burj Al Arab is het belichaming van luxueuze hotels met wel 7 sterren! Als je verwend wilt worden, check je hier in. Wat biedt dit hotel allemaal? Een tennisbaan op het dak, een landingsplek voor helikopters, een restaurant in een aquarium en 200 elegante suites met uitzicht op de Golf.

Foto: istock.com/Nikada

Een hotel op een eigen eiland in de vorm van een palmboom? Dat kan alleen hier. Het Atlantis The Palm Resort heeft een eigen strand en luxe suites. Je krijgt ook toegang tot het Aquaventure Waterpark, waar je in haaienzwembaden kunt zwemmen. Maar niet alleen de hotelgasten wonen op dit eiland – op de verschillende takken op het eiland kun je vastgoed kopen. Je buren zouden mensen zoals Robbie Williams, de Beckhams en Pamela Anderson zijn. Als je liever van het uitzicht op dit eiland geniet, overnacht dan in het One Only Royal Mirage. Zoals je ziet: Dubai is een hotspot voor VIPs. Er is geen tekort aan luxe hotels in Dubai – Kijk hier voor een overzicht.

Shoppen in Dubai

En wat doen de rich & famous als ze klaar zijn met in de suites rondhangen? Shoppen natuurlijk! Waar ter wereld kun je dat beter dan in een van de meest exclusieve winkelcentra ter wereld? Hier glimt alles van goud..

In Dubai’s Mall, blijf je aan de ramen vastgeplakt. Het ene luxe merk na het ander, en juwelen die ongekend stralen. Geen zorgen, je hoeft je creditcard niet tevoorschijn te halen. Alleen als je al die mooie dingen al bewonderd voelt het alsof je erbij hoort.

Dubai zou niet het land van superlatieven zijn als je niet in het midden van de woestijn kon skiën. In de Emirates Mall, kun je ski’s onder je voeten binden en je skills verbeteren, ook al is het buiten 40 graden.

Foto: istock.com/fototrav

Burj Khalifa – Groter, hoger, verder

Hou je van records? Boek dan een suite in het hoogste gebouw ter wereld: de Burj Khalifa. Met een hoogte van 828 meter biedt het een huis aan degenen die het kunnen betalen. Zorg dat je je ticket van te voren boekt, dan vermijd je de lange rijen. Deze attractie mag je absoluut niet overslaan.

Nadat je de watershow aan de voet van de toren hebt gezien (kom in de avond, de lichteffecten maken het extra bijzonder) kun je het nachtleven van Dubai induiken, Bar 44 om precies te zijn. Hier vind je 44 soorten van champagne, wat geen wens te overlaat. Als je sterren wilt spotten, ga je naar de Buddha Bar, alle bekende koppen hangen hier uit.

Abu Dhabi – gewoon adembenemend

We gaan door naar de hoofdstad van de Emiraten, Abu Dhabi. Luxe kent geen grenzen hier. Het ene hotel is mooier dan de andere en alle stralen van stijl en verfijnde faciliteiten. Wanneer je hier arriveert, lijkt het alsof je middenin een sprookje uit de Arabische Nachten terecht bent gekomen.

Hotels in Abu Dhabi

Het Emirates Palace van de hotelketen Kempinski heeft zijn naam verdiend. Celebs zoals Kylie Minogue, Justin Timberlake, Beyonce en George W. Bush hebben allemaal al eens in dit hotel overnacht. Al kwamen ze waarschijnlijk via de speciale, gedecoreerde VIP-entree binnen. Net zulke mooie hotels zijn Shangri La Hotel, het St. Regis Resort en de vijf toren van het Jumeira Etihad Towers. Het maakt niet uit waar je overnacht, je slaapt hier overal als koning.

Wat te zien in Abu Dhabi

Na een potje golf in de Abu Dhabi Golf Club, moet je een trip naar de Scheich-Zayid Mosque nemen. Als je hier in de avond komt, zie je dit imposante gebouw sprankelen in het avondlicht. Zorg wel dat je de juiste kleding draagt, om de religie te respecteren.

Fomule 1: de Grote Prijs van Abu Dhabi

De stad waar Ferrari’s, Lambourghini’s, Porsches en andere snelle auto’s aan de weg staan, is ook de stad van het meest snelle event ter wereld. Iedereen die iets voorstelt ontmoet elkaar in de
Yas Marina Circuit in een eigen suite om de racers aan te moedigen. Het is aan spannend evenement. Als je er zelf zulke snelheden te behalen, kun je de G-force zelf beleven in het Ferrari pretpark. Hier haal je een snelheid van 149mph in 4.9 seconden in de Formula Rossa, de snelste achtbaan in de wereld.

Foto: istock.com/35007

Dubai & Abu Dhabi – twee dromen in de woestijn, die niet mooier kunnen zijn. Wist je dat de Verenigde Arabische Emiraten in mijn top-3 van vakantiebestemmingen in november staat? Het is er dan niet te heet en de prijzen liggen laag. Heb je hier al een vakantie doorgebracht? Wat zijn jouw tips voor andere reizigers? Laat het mij weten!

Plan je trip naar de Emiraten!

Kijk hier voor deals naar Dubai
Of lees meer over de beste reistijd voor Dubai