Wat een verscheidenheid aan kleuren! Waar je ook kijkt, zie je kleurige bloemen die een tapijt in elke kleur van de regenboog vormen. En het rare is? Deze tuin vind je in het midden van de woestijn in Dubai!

Met een tuin als deze is het geen uitdaging om de harten van mensen te verwarmen. Dit enorme bloemenparadijs vind je op ongeveer 30 minuten afstand van de woestijnmetropool Dubai. Het gebied van zo’n 72,000 m² telt ongeveer 45 miljoen bloemen en vormen bogen, tapijten en patronen. De creativiteit kent geen grenzen: je komt hier namelijk ook bloemenauto’s, gekke beelden en kleurig gedecoreerde huizen tegen. In oktober opent de Dubai Miracle Garden haar deuren weer.

Foto: Mariakraynova/ shutterstock.com

Bloemen waar je ook kijkt!

Hoeveel water moet het wel niet kosten om deze miljoenen bloemen gevoed te houden? En dan is deze bloementuin ook nog eens in het midden van de woestijn! Maak je geen zorgen. De Miracle Garden heeft een milieuvriendelijk bewateringssysteem dat water hergebruikt en dat met een drupsysteem werkt. Het wordt hier natuurlijk erg heet in de zomer en daarom is het park van mei tot oktober dicht. Logisch als je het mij vraagt: de hitte in Dubai is in deze perioden ondragelijk. Ik raad je aan om de tuin in de ochtend of avond te bezoeken: dan staat de zon er niet fel op te schijnen. In de avond wordt park verlicht wat het een extra romantische atmosfeer geeft.

Wanneer je de Dubai Miracle Garden aandoet, maak dan ook een stop bij de Dubai Butterfly Garden ernaast. Hier geniet je van een kleurrijke omgeving te midden van verschillende soorten vlinders! De entree kost ongeveer €12.50. Voor de bloementuin betaal je iets meer dan €7!

Wat mij vooral opviel was de passage met kleine, gekleurde paraplu‘s, waar je ook kunt schuilen voor de zon. Wat een geweldig zicht, vind je ook niet?

Dubai Miracle Garden: je moet het zien!

Dubai blijft de stad van superlatieven en laat met dit groene paradijs nog eens zien hoe divers de stad is. Als je van plan bent naar Dubai te gaan, moet je deze tuin echt bezoeken! Wie kan zeggen dat ze na een taxirit door de woestijn ineens in een bloemenparadijs staan! De Dubai Miracle Garden is een unieke plek!