Eilandhoppen in Florida biedt je zoveel diverse dingen aan. Vandaag laat ik je zien wat je wel niet allemaal kunt verwachten als je een dagtocht off shore maakt naar het zuidwesten van Florida. Van de eilanden Sanibel, Captiva tot aan Pine Island, je ervaart het hier met mijn Florida tips!

Eilandhoppen Florida tips

Sanibel Captiva Island

Hoewel Sanibel & Captiva twee afzonderlijke eilanden zijn, vatten we ze nu even samen in één sectie. Tot een paar jaar geleden waren dezen eilanden ook nog samen, maar in 2004 werden ze van elkaar gescheiden door een orkaan. Vandaag zijn de twee eilanden met elkaar verbonden doodmiddel van een brug. Wil je één of beide eilanden bezoeken? Kies er dan voor om via de Cape Coral Bridge te gaan naar de McGregor Boulevard die je tot aan de Sanibel Causeway brengt. De Sanibel Causeway is de enige weg die je netjes van bruggen naar het vasteland brengt. Daarom wordt er ook een tol vergoeding van 6 dollar gevraagd.

Florida tips

Zowel Sanibel als Capitva Island zijn prachtige oorden, vooral als het je allemaal iets te veel wordt in het drukke Florida. Op deze eilanden vind je namelijk een samenspel tussen mens en natuur. De regering wilt ook graag dat beide eilanden samen componenten worden die een samenspel in harmonie brengen. Daarom vind je hier ook vele beschermde natuurgebieden en kun je de eilanden in hun oorspronkelijke staat ontdekken. En je vindt hier trouwens ook géén huis dat hoger zal zijn dan de immense palmbomen. En nee, dit is geen grap het is eigenlijk zelfs verboden. De hoogste palmboom op Sanibe & Captiva is zelfs 12 meter hoog, daarom mogen woonhuizen maar maximaal 3 verdiepingen hebben. Het gevolg hiervan is dus de eilanden zeer intiem zijn en een familiale sfeer uitdrukken. Nog een uitzondering hier is dat de stranden ABSOLUUT  niet klein zijn, in tegendeel zelfs, ze zijn kilometers lang! Deze stranden zijn bedekt met grote hoeveelheden aan schelpen. Geeft je wel de mogelijkheid genoeg souvenirs voor thuis te halen.

Florida tips

Je zult volgens de route als eerste Sanibel Island bereiken. Hier zul je meteen de grote hoeveelheden mosselen op de zandstranden zien. Meer dan 200 verschillende soorten schelpdieren vind je hier en dat maakt dit eiland tot één van de eilanden met de meeste aantal schelpdieren. Begrijpelijk dus dat je hier ook een schelpmuseum vindt. Maar niet alleen de stranden zijn hier populair ook de zee is erg uitnodigend om in te zwemmen. Gemiddeld is het water hier zo’n 25 graden en is het ideaal voor elk seizoen.

Als je meer wilt zien van het prachtig eiland behalve de vele schelpen, raad ik je aan het platteland te verkennen per fiets. De voorwaarden zijn hiervoor optimaal en je kunt hierdoor alle flora & fauna zien. Een breed scala aan vogelsoorten zoals pelikanen is een droom van elke fauna liefhebber, maar je vindt het op dit eiland. Maar ook wasberen, zeekoeien en alligators behoren tot de inwoners van dit eiland. Geen wonder dus dat een groot deel van dit eiland beschermt wordt en bij het J.N. “Ding” Darling National Wildlife reservaat hoort.

Na een bezoekje aan het ‘wild life’ hier op het eiland gaat de reis verder naar de prachtige witte zandstranden van Capitva, die in vergelijking met Sanibel weer heel anders zijn. Maar wat vooral prachtig hier is, zijn de romantische zonsondergangen. Als je een onvergetelijke avond wilt, rij dan naar het puntje van het eiland – een echte insider tip voor een perfecte weergave van de zonsondergang. Dit tropische palmbomen eiland verschilt genoeg van haar “grote zus” Sanibel.

Florida tips
Pine Island

Een andere mogelijkheid, tijdens het eilandhopen in Florida, is het offshore Pine Island te bezoeken. Pine Island, gelegen, tussen Cape Coral, Sanibel en Captiva Island, bereik je gemakkelijk met een huurauto. Pine Island is het grootste eiland in het zuidwesten aan de Gulf Coast en is voornamelijk populair bij sportliefhebbers. Zowel kanovaarders als kajakkers vind je hier elke dag. Over het algemeen is hier wel iets minder te beleven dan op de andere eilanden. Maar dat is ook niet zonder reden! Pine Island staat ook bekend als het creatieve gedeelte van Florida, vol met muzikanten, kunstenaars en auteurs laten hier hun beste vaardigheden zien. Maar ook bezoekers die liever niet deze creatieve uitbarstingen willen, kunnen nog altijd genieten van de vele flora & fauna.

Eilandhoppen in Florida tips

Als je het mij vraagt, heb je ongeveer één a twee dagen nodig voor het eilandhoppen in Florida. In deze tijd leer je de Sunshine State ook zoveel mogelijk kennen en heb je vast nog genoeg tijd om de rest van Florida te ontdekken. Zou toch leuk zijn als je typische toeristen foto’s uit Florida aan je familie kunt laten zien? Ik ben alvast een beetje op zoek voor je geweest naar een paar hotels. Houd er rekening mee dat er niet heel veel accommodaties op de eilanden zelf te vinden zijn, vandaar dat je wellicht daarbuiten moet zoeken. Ben jij trouwens al een keer gaan eilandhoppen in Florida of staat het nog op je bucketlist? Ik hoor het natuurlijk ook graag of je nog meer Florida tips voor me hebt.

Hier vind je al mijn actuele Verenigde Staten deals