Eilandhoppen in Florida is ontzettend veelzijdig. Vandaag laat ik je zien wat je allemaal kunt verwachten als je een dagtocht naar de eilanden in de buurt van Fort Meyers maakt. Van de eilanden Sanibel, Captiva tot aan Pine Island, je ervaart het hier!

Sanibel & Captiva Island

Hoewel Sanibel & Captiva twee afzonderlijke eilanden zijn, vatten we ze nu even samen in één sectie. Tot een paar jaar geleden waren deze eilanden ook nog samen, maar in 2004 werden ze van elkaar gescheiden door een orkaan. Vandaag zijn de twee eilanden met elkaar verbonden doormiddel van een brug. Wil je één of beide eilanden bezoeken? Dan neem rijd je vanaf Fort Meyers in zuidwestelijke richting over McGregor Boulevard. Je komt dan vanzelf bij de Sanibel Causeway. Dit is de enige weg tussen het eiland en het vasteland. De tol bedraagt 6 dollar.

De Causeway brug in Florida

Zowel Sanibel als Capitva Island zijn prachtige oorden, vooral als het je allemaal iets te veel wordt in het drukke Florida. Op deze eilanden leven mens en natuur gemoedelijk zij aan zij. Er zijn veel beschermde natuurgebieden, grotendeels in oorspronkelijke staat. Op het eiland vind je geen huis dat hoger zal zijn dan de immense palmbomen. En nee, dit is geen grap,  hoogbouw is zelfs verboden. De hoogste palmboom op Sanibel & Captiva is maar liefst 12 meter hoog, daarom mogen woonhuizen maximaal 3 verdiepingen hebben. Het gevolg hiervan is dat de eilanden zeer knus zijn en een familiale sfeer hebben. De stranden zijn absoluut niet klein – integendeel, ze zijn kilometers lang! Deze stranden zijn bedekt met grote hoeveelheden aan schelpen. Dit geeft je wel de mogelijkheid een paar unieke souvenirs te vinden.

Als je Sanibel island bereikt, zul je meteen de grote hoeveelheden mosselen op de zandstranden zien. Meer dan 200 verschillende soorten schelpdieren vind je hier. Begrijpelijk dus dat je hier ook een schelpenmuseum vindt. Niet alleen de stranden zijn hier populair, ook de zee is erg uitnodigend om in te zwemmen. Gemiddeld is het water hier zo’n 25 graden, ideaal in elk seizoen.

Fietsers op Sanibel

Als je meer wilt zien van het prachtig eiland behalve de vele schelpen, raad ik je aan per fiets de omgeving te verkennen. Het eiland is fietsvriendelijk en je kunt op deze manier alle flora & fauna goed zien. Een breed scala aan vogelsoorten zoals pelikanen vormen de droom van elke fauna liefhebber. Ook wasberen, zeekoeien en alligators behoren tot de inwoners van dit eiland. Geen wonder dus dat een groot deel van dit eiland beschermt wordt en bij het J.N. “Ding” Darling National Wildlife reservaat hoort.

Na een bezoekje aan het nationaal park hier op het eiland gaat de reis verder naar de prachtige witte zandstranden van Captiva, die in vergelijking met Sanibel weer heel anders zijn. De romantische zonsondergangen zijn prachtig op dit eiland. Als je een onvergetelijke avond wilt, rij dan naar het puntje van het Captiva – een echte insider-tip voor de perfecte zonsondergang. Dit tropische palmeneiland verschilt genoeg van haar “grote zus” Sanibel om een bezoek te rechtvaardigen.

Luchtfoto van Sanibel island

Pine Island

Een andere mogelijkheid, tijdens het eilandhopen in Florida, is om het off-shore Pine Island te bezoeken. Pine Island, gelegen tussen Cape Coral en Sanibel Island, bereik je gemakkelijk met een huurauto door Pine Island Road te volgen vanuit het noordwesten van Cape Coral. Pine Island is het grootste eiland in het zuidwesten van de Gulf Coast en is voornamelijk populair bij sportliefhebbers. Elke dag zijn hier kanovaarders en kajakkers te vinden. Op Pine Island is genoeg te beleven, het eiland staat niet voor niets bekend als de creatiefste kust van Florida. De muzikanten, poetry-slammers, kunstenaars en auteurs tuimelen hier over elkaar. Ook bezoekers die op zoek zijn naar rust komen hier echter goed aan hun trekken dankzij de prachtige flora en fauna.

Eilandhoppen in Florida tips

Strandhuizen op Sanibel
Strandhuizen op Sanibel island

Als je het mij vraagt, moet je zeker één a twee dagen uittrekken om te gaan islandhoppen rond Fort Meyers. Zo heb je genoeg tijd om ook de rest van de Sunshine State te ontdekken. Houd er rekening mee dat er niet heel veel accommodaties op de eilanden zelf te vinden zijn, vandaar dat je wellicht daarbuiten moet zoeken. Ben je al eens in Florida geweest? Ik hoor graag je tips!

Hier vind je al mijn actuele Verenigde Staten deals

Op vakantie in Miami ◄

 

Meer uit het Travel Magazine: