Deze kleine boom dopjes hangen in de bomen als vogelnestjes. Hier worden de gasten van een luxe hotel geserveerd terwijl ze kunnen genieten van een spectaculair uitzicht. Ik voeg hem alvast toe aan mijn bucketlist!

Dit Tree Pod Dining experience in het Soneva Kiri Eco Resort op het eiland van Ko Kut in de provincie Trat, ligt op slechts een 1 uur durende vlucht van de Thaise hoofdstad Bangkok. Je vindt hier verschillende kleine boomhutjes die zijn gebouwd in de stijl van kleine vogelnestjes. De vogelnestjes zijn gemaakt van sterk bamboe en reiken wel vijf meter boven de grond uit. Hier kan je genieten van een diner vanuit het perspectief van een vogel – wat een tof idee!

Luxe dineren in een vogelnest

Nu resteert ons nog een antwoord te vinden op de vraag – ‘hoe kom ik in hemelsnaam daar boven’? Je kan de boom inklimmen, een helikopter boeken, of… rustig een klein knopje indrukken en het vogelnestje beweegt naar beneden. Je kan met maximaal vier mensen plaats nemen in deze unieke restaurant nestjes. Wanneer je eenmaal boven aan bent gekomen zal je helemaal in de wolken zijn van het prachtig uitzicht. Aan de ene kant wordt je omringt door wild en tropisch regenwoud, waar de vogelnestjes perfect tussen hangen. Aan de andere kant zie je de Golf van Thailand met wonderschoon turquoise water en rustige rimpelige golfjes.

Foto: Soneva Kiri

Van de kabel tot op je bord

Zoals in meer situaties speelt honger een grote rol in een vogelnestje. Je hoeft natuurlijk niet je eigen eten bij elkaar te gaan sprokkelen. De heerlijke gerechten en drankjes worden door de bediening naar je toe gebracht via een kabelbaan. Elk vogelnestje heeft zijn eigen landingsplatform zodat de bedienden tussen het terrein door kunnen ‘vliegen’ voordat ze op je platform landen. Ontspan in een exotisch, luxe vogelnestje met een adembenemend uitzicht en geniet van de aanvliegende service. Hoe leuk gaat dat worden?

Deze luxe heeft een prijs

Het Tree Pod Dining Restaurant serveert traditionele Thaise gerechten samen met heerlijke verse vis uit de nabije zee. Exotische vruchten die kenmerkend zijn voor het regenwoud, staan hier ook op het menu. Deze totale ervaring kost ongeveer €390 per diner voor twee personen – een flinke prijs. Maar hierna kan je natuurlijk wel vertellen dat je in een vogelnestje hebt gegeten!

Wat vind jij van dit uitzonderlijke restaurant? Wil jij graag een keer dineren vanuit het perspectief van een vogel? In mijn Travel Magazine vertel ik je over de laatste reis trends van over de hele wereld.

Goedkoop naar Thailand reizen

 

Beste reistijd Thailand