Als je nog geen genoeg hebt van het hele Formule 1 ben je hier op de juiste plek! Vandaag neem ik je mee naar Abu Dhabi waar je een pretpark vindt dat geheel in het teken staat van het sportwagenmerk Ferrari! Welkom in Ferrari World Abu Dhabi! Ferrari World

Ferrari World & Abu Dhabi

Eén van de Emiraten is het welbekende Abu Dhabi. De belangrijkste bezienswaardigheid is de Sjeik Zayed-Moskee die de grootste is van de Verenigde Arabische Emiraten! Naast dat is Ferrari World een daadwerkelijk must visit! Misschien raad je het al maar dit pretpark staat geheel in het teken van het sportwagenmerk en behoort zelfs tot het grootste overdekte pretpark ter wereld. Niet alleen de grootte is indrukwekkend, ook het felrode dak in de vorm van het logo is zeer speciaal! Je hoeft zeker niet een fan van auto’s te zijn om dit pretpark te bezoeken want er zijn attracties voor jong en oud.

Je vindt Ferrari World op het kunstmatige Yas Island. Hier op Yas Island vind je ook het Yas Marina circuit waar jaarlijks de Formule 1 wedstrijd van Abu Dhabi plaatsvindt! Maar dat hoefde ik je vast niet te vertellen 😉

Ferrari World

240 km/h met de Formula Rosso

Laten we weer even terug gaan naar Ferrari World waar je vanalles te zien hebt, waaronder de ‘Formula Rosso‘, de snelste achtbaan ter wereld. met meer dan 240 km/h word je in je stoel gedrukt en race je met je Ferrari over de achtbaantrack. Maar je kunt niet zomaar de achtbaan in! Door de grote kans op zandstormen en de vele deeltjes in de lucht ben je verplicht een veiligheidsbril te dragen.

Naast de bekende achtbaan kun je er ook voor kiezen een bezoekje te brengen aan een andere attractie of de tentoonstelling met daarin vele bekende sportwagens te bekijken. En natuurlijk vind je ook nog eens genoeg race elementen terug in het attractiepark. het gaat hier natuurlijk niet alleen om de man, maar geen enkele vrouw kan toch de charme van een rode raceauto weerstaan?

Als je nu ook nog eens net toevallig in Ferrari World bent tijdens de formule 1 heb je de kans een bekende coureur tegen te komen. Maar je kunt wel zo over ze heen kijken want net zoals op tv zijn ze in het echt ook erg klein en slank. Ze moeten natuurlijk ook niet te groot of te veel gewicht hebben om in hun auto te kunnen zitten. Hieronder zie je bijvoorbeeld Fernando Alonso die ook even een kort bezoekje aan Ferrari World wou brengen.

Ferrari World
Foto: MARWAN NAAMANI / AFP

Ferrari World in Abu Dhabi is absoluut een bezoekje waard, dat kun je van mij aannemen! 😉 Maar als Abu Dhabi nou net iets te ver weg is kun je ook altijd naar Salou gaan in Spanje waar je sinds dit jaar ook een Ferrari World pretpark vind!