Kun je geen genoeg krijgen van het hele Formule 1 circus ben je hier op de juiste plek! Vandaag neem ik je mee naar Abu Dhabi waar je een pretpark vindt dat geheel in het teken staat van het sportwagenmerk Ferrari! Welkom in Ferrari World Abu Dhabi! 

Ferrari World in Abu Dhabi

Bij een reis naar de Verenigde Arabische Emiraten denk ik eerst aan Dubai, meteen gevolg door Abu Dhabi. De belangrijkste bezienswaardigheid hier is de Sjeik Zayed-Moskee, de grootste moskee van de Verenigde Arabische Emiraten! Daarnaast is ook Ferrari World een must-visit. Niet geheel onverwacht staat dit pretpark geheel in het teken van het sportwagenmerk. Het is zelfs het grootste overdekte pretpark ter wereld. Niet alleen de grootte is indrukwekkend, ook het felrode dak in de vorm van het logo is zeer speciaal! Je hoeft zeker geen autoliefhebber te zijn om dit pretpark te bezoeken want er zijn attracties voor jong en oud.

Je vindt Ferrari World op het kunstmatige Yas Island. Hier op Yas Island vind je ook het Yas Marina circuit waar jaarlijks de Formule 1 Grand Prix van Abu Dhabi plaatsvindt. Raceliefhebbers vertel ik natuurlijk niets nieuws. 😉

Ferrari World in Abu Dhabi

240 kilometer per uur met de Formula Rosso

In Ferrari World vind je allerlei attracties, waaronder de ‘Formula Rosso‘, de snelste achtbaan ter wereld. Met meer dan 240 km/h word je in je stoel gedrukt en race je met je Ferrari over de achtbaantrack. Je kunt echter niet zomaar de achtbaan in. Door de grote kans op zandstormen en de vele stofdeeltjes in de lucht ben je verplicht een veiligheidsbril te dragen.

Een achtbaan in Ferrari World

Naast deze en vele andere attracties is er de tentoonstelling waar je de beroemde sportwagens van het automerk kunt bewonderen. Het hele amusementspark is doorspekt met het racethema. Wie zou de charme van de rode raceauto kunnen weerstaan?

Ben je rond het Formule 1 weekend in Abu Dhabi? Dan loop je de kans een van de coureurs tegen te komen in Ferrari World. Hieronder zie je bijvoorbeeld Fernando Alonso, die even een bezoekje bracht aan Ferrari World.

Fernando Alonso in Ferrari World
Foto: MARWAN NAAMANI / AFP

Ferrari World in Abu Dhabi is absoluut een bezoekje waard, dat kun je van mij aannemen! Vind je Abu Dhabi wat te ver weg? Dan heb je mazzel. Sinds enige tijd vind je ook in Salou een pretpark van Ferrari World.

Reis naar de Emiraten

Meer uit het Travel Magazine: