Op 20 maart zal er op de Deense Faroe eilanden boven Schotland een totale zonsverduistering te bewonderen zijn. Dit zal de laatst in Europa zichtbare zonsverduistering zijn tot en met 12 augustus 2026. Staat het bijwonen van dit natuurverschijnsel op je bucketlist en wil je geen 11 jaar wachten? Dan is dit de kans die je moet grijpen!

Een zonsverduistering is zonder twijfel een van de meest spectaculaire natuur verschijnselen ooit gezien. Erg belangrijk hierbij is om op het juiste moment op de juiste plek te zijn. Dit keer zal de verduistering om precies 09:41 te bewonderen zijn vanaf de prachtige Faroe eilanden. Naast de schaduw die er zal vallen over de aarde is ook de indrukwekkende ‘Baily’s beads’ te zien. Dit is het moment waarbij het licht van de zon door de maan gebroken zal worden en er en felle lichtflits zal verschijnen. Daarnaast zal je hier ook kunnen genieten van een hoop speciale events. De Faroe eilanden bereiden zich voor op een aantal belangrijke feesten die gehouden zullen worden naar aanleiding van de eclips.

Natuurlijk is het mogelijk om zelf naar de Deense eilanden te reizen om dit natuurverschijnsel met eigen ogen te aanschouwen. De goedkoopste vluchten vind je via Cheaptickets.nl. De prijzen van vliegtickets en hotels worden tijdens deze dagen wel flink hoog gehouden. Je moet er dus wel wat voor over hebben. Het is bijna letterlijk nu of nooit; 11 jaar wachten voelt nou eenmaal als een eeuwigheid!

Eclips_001

Europe_Denmark_FaroeIslands_001