Ben jij opzoek naar een origineel plekje om te overnachten? Wat dacht je van slapen in een alledaags voorwerp? Een overnachting in bijvoorbeeld een bierblikje zal zeker niet snel in je opkomen. Maar hoe leuk en gezellig het kan dat zie je hier!

Das Park Hotel, Ottensheim, Oostenrijk
Wie had er ooit gedacht dat beton comfortabel zou kunnen zijn? In deze functioneel ingerichte concrete pipes wordt er met minimale ruimte zo veel mogelijk comfort geboden. Een verblijf in deze dikke buis zal je in elk geval voldoende rust opleveren, en van geluidsoverlast zal je omringt door het dikke beton ook geen last hebben!

Slapen in een voorwerp - Das park hotelBron: www.dasparkhotel.net

Capsule Hotel, Den Haag, Nederland
Hoe is het om te overleven in een echte survival capsule? Deze capsules werden vroeger gebruikt als reddingsbootjes voor olieboorplatformen . Van buiten hebben ze misschien nog hun oorspronkelijke fel oranje kleur, maar van binnen word je omgeven door een rustgevend lichtblauw tintje. Je hebt keuze uit een basis- en luxevariant. Waarbij je in de basiscapsule in de echte survival uitvoering verblijft en alleen beschikt over een hangmat, dekens en kussens, wordt een verblijf in de luxecapsule een groot feest. Hierbij heb je niet alleen de mogelijkheid om een toilet te gebruiken en je eigen thee te zetten. Er is hier ook nog een discobol en feestverlichting aanwezig én je krijgt een luxe overlevingspakket met champagne en fruit. Wil je ook nog even bijkomen van al dat ‘overleven’? Er is ook nog een minibibliotheek en dvd-speler met filmvoorraad aanwezig.

Slapen in een voorwerp - capsule hotelBron: www.forbes.com

Can Sleep, Skanderborgmeer, Denemarken
Ben jij een echte bierliefhebber? Waarom niet eens overnachten in de verpakking van je favoriete drankje… Op het Smukkest Festival in Denemarken heb je de mogelijkheid op deze bijzondere manier van overnachten. Dit multifunctionele oversized blikje beschikt over 2 mooi ingerichte verdiepingen en heeft zelfs een transparant openslaand dak. Zo heb jij ’s nachts een prachtig uitzicht over de sterrenhemel… En om deze nacht helemaal af te maken heeft dit blikje ook nog een minibar die elke dag gevuld zal worden met natuurlijk bier!

BeercanBron: www.euhotelpinboard.com

De Vrouwe van Stavoren, Stavoren, Nederland
Ben jij  toch meer van de wijn? In het Vrouwe van Stavoren hotel in ons eigen Friesland heb je de mogelijkheid om in een origineel Zwitsers wijnvat te ontwaken. Deze wijnvaten van elk 15.000 liter zijn omgebouwd tot sfeervolle hotelkamers. Je kunt hierbij kiezen uit verschillende wijnvat arrangementen waarbij er natuurlijk ook een lekker flesje rode wijn voor je klaarstaat!

P0305Bron: www.wijnvat.com

The Old Railway Station, Petworth, Groot Brittanië
Doe een stapje terug in de tijd en overnacht in The Old Railway Station. Hier kan je slapen in een oud treinstel dat stamt uit 1892. Wanneer binnen stapt in deze gerestaureerde trein bevind je je weer helemaal in de koloniale Engelse tijd.  De treinstellen zijn prachtig ingericht en zijn gestationeerd in een super mooi authentiek station.

Slapen in een voorwerp - Old railway stationBron: www.intohistory.com