Goed voorbereid op reis is het halve werk! Daarom heb ik voor jullie de 20 meest handige gratis te gebruiken travel apps op een rijtje gezet. Zo kun je je volgende reis met een gerust hart beginnen en kom je niet voor verrassingen te staan!

Klaar voor vertrek?

We kennen allemaal de stress die komt kijken bij het klaarmaken voor je reis. Bij gebruik van de onderstaande apps zullen deze voorbereidingen vanaf nu een stuk relaxter verlopen.

GetPacked
Deze app zal jou helpen je ideale paklijst samen te stellen. Je vult een paar gegevens in en op basis hiervan zal de app een persoonlijke paklijst voor je samenstellen, streep af wat je niet nodig hebt en voila: jou paklijst staat voor je klaar!
Iphone (alternatief voor Android: Packpoint travel packing list app)

Flighttrack
Via Flighttrack kun je je vlucht overal en altijd checken op eventuele vertragingen en veranderingen.
Iphone, Android en Blackberry

Jetlag Genie
Verre reizen zijn de beste reizen! Een nadeel is alleen die vervelende jetlag waar je  telkens opnieuw weer aan moet wennen. Jetlag Genie zal jou helpen om niet als een wrak op je bestemming aan te komen! Op basis van je vluchtinformatie én slaappatroon kan deze app je precies vertellen wanneer je het beste wakker kunt zijn, moet slapen, wanneer je in het licht of donker moet zitten, melatonine kunt innemen en je klok kunt verzetten. Met al die persoonlijke aandacht kom je vast en zeker prima aangepast aan de nieuwe tijden aan op je bestemming!
Iphone (alternatief voor Android: Jet Lag Rooster app)

SeatGuru
Als de HolidayGuru moet ik je natuurlijk ook kennis laten maken met de SeatGuru. Hier kun je je stoelindeling per type vliegtuig en luchtvaartmaatschappij vinden en daarnaast ook foto’s van de stoelen insturen en bekijken. Zo zal jij voor vertrek al precies weten waar de beste plaatsjes in het vliegtuig te vinden zijn.
Iphone en Android

Tripadvisor
Is dat hotel waar jij tijdens je reis graag zou willen verblijven wel echt zo goed als de fraaie plaatjes op de site doen vermoeden? Op Tripadvisor vind je een reusachtig aanbod in beoordelingen, foto’s en plattegronden van accommodaties, hotels en bezienswaardigheden van over de hele wereld. Is jou hotel goedgekeurd? Dan kun je via deze app ook meteen boeken! Ideaal ook voor tijdens een rondreis waarbij je steeds weer op onbekende plekken terecht zal komen.
Iphone en Android

TripIt
De TripIt app zorgt ervoor dat al je tickets en reserveringen altijd overzichtelijk op een plek te vinden zijn. Of het nou om een vliegticket, hotel- of autoreservering gaat; alles is overzichtelijk terug te vinden. Daarnaast worden de gegevens ook nog aangevuld met handige extra’s, zoals kaarten en weersverwachtingen.
Iphone, Android en Blackberry

Girls-Smarthpone-iStock_000061429498_Large

Goed aangekomen?

Eenmaal aangekomen op locatie  kunnen zich natuurlijk allerlei onverwachte situaties voordoen. Met de volgende apps zul je op alles voorbereid zijn!

SOS op Reis
Deze app is gecreëerd door de alarmcentrale SOS International. Hierop zijn alle verzekeringsmaatschappijen, autogarages, ambassades en plaatselijke alarmnummers van zo’n 200 landen te vinden. Heb jij een keertje pech? Dan kun je via deze app de hulp vinden die je nodig hebt.
Iphone en Android

Zeker op Reis
Deze app is vergelijkbaar met de hierboven genoemde SOS op Reis app en geeft je toegang tot een overzicht van alle alarmnummers van medische diensten, ambassades en ziekenhuizen. Daarnaast vind je ook nog enkele overige nummers die ook van pas zouden kunnen komen; van de lokale ANWB tot banken en geldautomaten; you name it, met de Zeker op Reis app zal je het vinden!
Iphone en Android

Is dit OK?
Allemaal fantastische koopjes gevonden tijdens je reis, maar ben je niet helemaal zeker van wat je ongestraft mag meenemen naar Nederland? De Is dit OK app kan je precies welke en hoeveel van de namaak goederen uit allerlei landen mag meenemen. Zo voorkom je een hoop getwijfel in de winkel en gestress op het vliegveld! Bijzonder aan deze app is de ‘OK-scan’, hiermee kun je als reiziger via je telefoon zelf een koffer of reistas scannen zoals de Douane dit ook doet.
Iphone en Android

Around me
Around Me vind voor jou de leukste overnachtingsplaatsen, uitgaansgelegenheden of andere praktische plekken zoals parkeerplaatsen en ziekenhuizen die bij jou in de buurt liggen.
Iphone en Android

CalConvert
Zet alles voor je om wat er maar anders kan zijn in het buitenland! Van munteenheden tot lengtematen, tijdseenheden, gewichten en zelfs stralingseenheden; vul de desbetreffende landen in en het zal te berekenen zijn!
Iphone en Android

iHandy
Ben jij geen held in het spreken van vreemde talen? iHandy is een vertaler die voor jou niet alleen zal vertalen, maar ook het woord dat je zoek zal voorlezen. Scheelt je een hoop handgebaren aan de locals!
Iphone

Vocre
Ook Vocre zal jou helpen in moeilijke situaties waarin je toch echt even iets duidelijk moet maken. Deze app zal net als iHandy teksten in de door jou gewenste taal uitspreken.
Iphone en Android

Spotted by Locals
Dit is een van oorsprong Nederlandse app die reistips van locals en andere reizigers samenvoegt. Zo ontdek je de meest leuke goed verstopte plaatsjes op jou locatie.
Iphone en Android

MetroMaps
Ideaal voor tijdens je stedentrip is MetroMaps, die je een plattegrond zal geven van zo ongeveer bijna elke grote stad ter wereld!
Iphone en Android

Vergeet natuurlijk ook niet de Holidayguru app te downloaden en blijf altijd op de hoogte van de mooiste reizen voor de beste prijzen!

 

Meer uit het Travel Magazine: