Hij wordt beschouwd als een van de mooiste bergen ter wereld. De Tianmen Mountain in China ziet er niet alleen prachtig uit, maar geeft de indruk dat je via een trap de hemel kan bereiken. Wat het met de poort naar de hemel te maken heeft lees je hier.

Misschien is hij hier in China, de trap naar de hemel, zong Led Zeppelin ooit. In de provincie Hunan, op ongeveer acht kilometer van het stadscentrum Zhangjiajies, vind je de prachtige Tianmen Mountain. Met een ongelooflijke hoogte van maar liefs 1518 meter, is hij niet alleen een beetje intimiderend maar ook meteen de hoogste berg van de stad. Maar wat de berg zo beroemd en populair maakt is het gat wat naar de hemel reikt. Liefdevol wordt het de poort naar de hemel genoemd, maar het is natuurlijk een geërodeerd gat in een rots. Enkele honderden treden leiden naar deze hemel poort, en dat is de reden dat deze poort haar naam heeft gekregen. Als je de treden vanaf een afstand bekijkt lijkt het net alsof het een ingang naar de hemel is. De Gate to Heaven.

Poort naar de hemel – omhoog moet je gaan

Maak je geen zorgen over het bereiken van de poort naar de hemel. Je hoeft de Tianmen Mountain niet te voet te beklimmen. Er is een kabelbaan die je kan nemen. Het station van de kabelbaan ligt op slechts 10 minuten lopen vanaf het centraal station, aangeduid met de naam ‘Tianmen Mountain Cablecar’. Bedenk van tevoren even of je last hebt van hoogtevrees, voor deze rit wil je niet last van hoogtes hebben. Je zit namelijk een ruime 1277 meter in de lucht. Dit bied je wel een spectaculair uitzicht, en de rit zal zich vervolgen over het platteland.

Op ongeveer de helft van de trip bereik je het groene landschap van het Alpengebied. Alle 99 slangachtige trappen slingeren langs de bergen tot de top van de Tianmen Mountain. Wanneer de kabelbaan ten einde loopt, betekend het niet dat je nu direct bij de poort naar de hemel bent. Bij dit midden station heb je de keuze om mee te gaan met een toeristische bus. Daarna bereik je de beroemde poort naar de hemel: een rots en zijn erosie, die een hoogte van 131 en een breedte van 57 meter heeft.

Vele wegen leiden naar Rome in de lucht

Hoewel de variant waarbij je de eerste meters met kabelbaan betreed de makkelijkste is, zijn er ook andere manieren om de Tiamnem berg te beklimmen. Er lopen ongeveer 99 haarspeltbochten naar boven, maar deze zijn verboden om zelf met de auto te bereiden. Toch is het de moeite waard om andere wegen in overweging te nemen. Zoals deze volgende attractie, waarbij de adrenaline geheid naar boven zal schieten. Enkele jaren geleden begon de bouw van de 1430 meter hoge ‘Walk of Faith’. Dit glazen uitkijk platform loopt 60 meter rond de Tianmen Mountain. Het schijnbaar kijken naar de diepte vanaf deze brug zal zijn naam toedoen ; de weg van vertrouwen.

Zou jij hier lekker vrolijk rond kunnen lopen? Of blijf je toch liever beneden, of met de kabelbaan tot de Gate to Heaven? Ik kijk uit naar jullie reacties! Zie jij een reis naar China wel zitten? Bekijk dan hier alle info over de beste reistijd.