Caribische reisbestemmingen vallen al lang niet meer onder de geheimen van de wereld. Plaatsen zoals Punta Cana, Antigua of de Bahama’s zijn ontzettend geliefd bij toeristen. Hoe mooi deze plekken er ook uit zien, de hoeveelheid toeristen kan met als vervelend ervaren. Daarom heb ik een echte tip voor je, waar je nog geen massatoerisme tegenkomt. In mijn artikel van vandaag stel ik je voor aan het droomeiland Anguilla!

Anguilla – het geheim van de Cariben

Nergens zie je een mens, vlekkeloze stranden en een idylle zoals je die alleen op plaatjes ziet – welkom op het Caribische eiland Anguilla. Wie de foto’s van dit eiland ziet, krijgt een beetje een idee van hoe mooi het hier is. Op Anguilla kom je nog geen sporen van het massatoerisme tegen, geen hotelketens aan het strand of nieuwsgierige toeristen die overal aanzitten. Precies dat is het grote pluspunt aan dit kleine eiland van 90 kwadraatmeter. Wie hierheen reist kan een rustige en ontspannen vakantie verwachten. In tegenstelling tot de andere Caribische eilanden, heeft Anguilla haar authenticiteit bewaard en boeit het bezoekers met de natuurlijke schoonheid. Het eiland telt in totaal 30 stranden, die er uit zien alsof ze allemaal uit een cataloog komen. Palmbomen, waar je ook heenkijkt en het fijnste zand. Het voelt hier alsof je zelf op de ansichtkaart staat.

Anguilla is een paradijselijke bestemming voor een verre reis. Het moge duidelijk zijn dat dit eiland zich eigenlijk alleen leent voor een ontspannen strandvakantie. Wie van actieve vakanties houdt, moet hier niet zijn. De hoofdstad van het eiland bestaat slechts uit een supermarkt, een postkantoor, een politiebureau, een tankstation en een gevangenis, die vaak leeg is. Dat je hier niet veel andere dingen vindt, hoort bij de charme van de plek. Men reist niet naar Anguilla om wat te beleven, maar om aan de paradijselijke stranden te liggen. Het gaat erom dat je een staat van totale ontspanning bereikt, zoals de inwoners van het eiland dit noemen. Deze instelling bevalt ook vele internationale celebrities. Sterren zoals Bruce Willis, Naomi Campbell en Tom Cruise huren hier graag villa’s die zo’n 8000 dollar per dag kosten.

De relaxte atmosfeer zie je overal op het eiland terug. Daarom kan het een tijdje duren voordat je in het lokale restaurant je eten krijgt. Waarom zou je je ook druk maken om niets? Op Anguilla gaan de uren een stuk langzamer voorbij dan op andere plekken en dat is ook goed. Zo nu en dan heb je wat afstand van het alledaagse leven nodig om de batterijen weer op te laden en daarvoor is dit eiland perfect. Het hoogseizoen valt tussen december en april. Ook mei, juni en juli lenen zich goed voor een bezoek. In dit tijdsbestek kan het wel af en toe regenen maar de prijzen zijn een stuk gunstiger. Meer weten over het klimaat? Lees dan alles over de beste reistijd voor de Caraïben!

Hotels op Anguilla

Wie voor een vakantie op Anguilla kiest, moet natuurlijk ook ergens overnachten. Op het hotel vind je zowel budgetaccommodaties als luxeresorts. Een van de mooiste hotels is het Four Seasons Hotel op Anguilla. Wie hier incheckt, kan op een privé strand gaan liggen en zich laten verwennen. Met prijzen vanaf 500 euro per nacht, is het alleen niet betaalbaar voor iedereen. Gelukkig kost dromen niets!

Een iets budgetvriendelijker hotel is het La Vue Boutique Inn, een fijn boetiekhotel in South hill. Hier kost een overnachting ongeveer 160 euro. Ook het aparthotel Easy Corner hoort bij de betaalbare onderkomens op Anguilla.

Is Anguilla niet wonderschoon? Met wie zou jij graag naar dit eiland gaan?

 

Meer uit het Travel Magazine: