De laatste tijd is deze vorm van vakantie vieren zeer populair geworden. Glamping is een begrip dat voortkomt uit een combinatie van de woorden camping en glamour. Misschien heb jij dit al eens uitgeprobeerd? Mocht je geen idee hebben wat glamping is dan moet je vooral verder lezen

Glamping is razend populair over de hele wereld en staat voor kamperen met luxe. Met glamping kun je genieten van de natuurlijke omgeving, rust en vrijheid van een camping gecombineerd met het comfort van een luxe hotel.

Ik raad je zeker aan om dit een keer uit te proberen, want het is een geweldige ervaring! Voor een eerste keer ‘glamping’ moet je zeker deze accommodatie boeken. Je slaapt in een retro camper die van alle moderne gemakken is voorzien op Ibiza. Deze accommodatie kun je boeken op de website airbnb.nl

De vintage camper komt uit 1954 en is ideaal voor een avontuurlijke vakantie met een geliefde of je beste vriend(in). Stel je toch eens voor: wakker worden door een prachtige zonsopkomst en vanuit je bed uitzicht hebben over het strand en het kristalheldere water van Ibiza! Ik kan geen betere manier bedenken om de dag te beginnen en dat samen met iemand die je dierbaar is!

Historic-Motorhome-Ibiza-1-707x445
Foto: Airbnb

Je bent wakker en klaar voor het ontbijt. Wat dacht je van ontbijten in alle rust op het strand met niemand in zicht? Het mooie is dat je enkel je camper uit hoeft te stappen en zo aan tafel kunt schuiven. Dit ontbijt zal beter smaken dan ieder ander ontbijt wat je ooit gegeten hebt!

Historic-Motorhome-Ibiza-7-707x471
Foto: Airbnb

Na het ontbijt kun je genieten in een comfortabele strandstoel van de eerste zonnestralen van de dag. Zoals ik al eerder heb gezegd: je hebt het comfort van een luxe hotel, maar zonder de toeristen. Je bent in je eigen paradijs.

Historic-Motorhome-Ibiza-3-707x527
Foto: Airbnb

Het beste aan deze accommodatie is natuurlijk dat het een camper is. Je kunt zo op eigen wijze Ibiza ontdekken. Daarnaast is er altijd wel een plekje waar je kunt overnachten en heb je alle faciliteiten van een hotel binnen handbereik!

Historic-Motorhome-Ibiza-4-707x464
Foto: Airbnb

Elke avond kun je overnachten in een andere baai, en de zonsopkomst – en ondergang vanuit verschillende plekken op het eiland bewonderen. Ibiza heeft zoveel te bieden en dankzij deze ‘accommodatie op wielen’ weet je zeker dat je niets zult missen! Er zijn verschillende autoroutes die je kunt doen. Bij deze routes ben je verzekert van prachtige vergezichten en kom je langs de mooiste plekjes van het eiland. Bijvoorbeeld ga op een mini roadtrip om het westen van Ibiza te ontdekken. Ik raad je zeker aan om een tussenstop te maken in San Rafael, een goeie plek om het typische aardewerk van het eiland te kopen. Van daaruit rijd je richting San Gertudris waar je kennis zult maken met het gezellige plein Plaza Mayor. San Miguel is zeker een stop waard! Ik raad je aan om hier naar het hoogste punt te klimmen, waar een prachtige kerk staat. Tijdens deze route kun je genieten van panoramische vergezichten op de spectaculaire kliffen!

Motor Home
Foto: Airbnb

Dit is slechts een voorbeeld van al het moois dat je tegen zult komen tijdens deze route, maar er valt zoveel meer te ontdekken! Met deze vorm van glamping heb je de totale vrijheid om te gaan en te staan waar je wilt.

Heb je zin gekregen om deze fantastische accommodatie uit te proberen, dan kun je hier reserveren!

Voor de goedkoopste vluchten naar Ibiza, kijk hier!

Heb jij wel eens aan glamping gedaan? Laat het me weten in de comments!