Een villacomplex als geen ander – stijlvol, duurzaam en ook luxueus. Tot op de dag van vandaag vond ik geen villa zoals deze. Kijk rond en maak je klaar om je te verwonderen!

Het concept achter de Green Village in Bali is als volgt: er zijn 9 villa’s, allemaal uit bamboe gemaakt – met oog op de natuur en duurzaamheid. Naast de pure en duurzame materialen, die gebruikt zijn om de villa’s te bouwen, krijgen de gasten enkel organisch eten geserveerd. Ik laat je nu zien wat het precies inhoudt als je in een van de unieke villa’s in Bali overnacht en wat hier op je wacht.

Foto: Rio Helmi, Green Village

Simpelweg uniek: Green Village, Bali

De handgemaakte bamboehuisjes bevinden zich aan de Ayung rivier in het zuiden van Bali, op slechts een half uur afstand van Densapar. Op een oppervlak van twee hectares vind je hier 9 dromerige bamboevilla’s, vlakbij de beroemde ‘Green School’. Voor wie dit concept niet kent: De vader van Elora Hardy, de oprichter van Green Village, bouwde hier een school uit bamboe, waar de scholieren leerden over creativiteit, innovatie en duurzaamheid in een natuurlijke omgeving. Elora, die destijds als designer in New York studeerde, raakte overtuigd van het concept en keerde terug naar de plek waar zij opgroeide. In 2010 richtte Hardy het bedrijf Ibuku op, dat duurzame bamboehuizen creëert en het project Green Village maakt hier onderdeel van uit.

Je verwacht dat dit bamboedorp op simpele wijze gebouwd is – de huizen bestaan uit enkel natuurlijk materiaal! Je zit echter fout. De unieke en comfortabele hutjes en luxueuze accommodaties, hebben meer weg van een knap staaltje architectuur. Hier in het hart van de jungle verblijven gasten hier als koningen en tegelijkertijd in eenheid met de natuur. De meubels zoals de bedden, de stoelen, tafels en de keuken – alles bestaat hier uit bamboe wat volgens het bedrijf van boerderijen uit Bali, Java en Flores komt. Op plekken waar bamboe niet stevig genoeg is, gebruikt met natuurlijk steen.

Een authentieke vakantie-ervaring in Bali

Elke van de negen villa’s heeft een privé-eigenaar. Omdat een dorp van bamboevilla’s in Bali heeft aandacht kreeg, besloot iemand enkele van deze unieke huizen als vakantiehuizen te verhuren. Je kunt hier dus een aantal nachten doorbrengen en genieten van een ontspannen en authentieke vakantie-ervaring. Zowel van binnen als buiten is iedere villa uniek en op eigen wijze mooi. Sommige villa’s bieden een prachtig uitzicht op het meer of met een privé-zwembad. Wie niet alleen in het mooie huis wilt relaxen, maar ook wat wilt ondernemen, kan op een jungle-tour gaan, een yogales nemen en daarna bijkomen met een heerlijke massage. Je kunt een nacht in een van deze geweldige villa’s boeken via Airbnb.

Zin om naar Bali te gaan?

Heb je spontaan zin om een verre reis te maken? Ontdek dit wonderschone Indonesische eiland met al haar kenmerken en bezoek dit bijzondere bamboedorp. Bali is een bezoek waard!

Naar Green Village

Vluchten naar Bali

Andere accommodaties in Bali

Actuele deals voor een Bali vakantie

Beste reistijd Bali