Wie een kamer in het Caesar Augustus Hotel op Capri boekt, wordt niet alleen met een fantastische service beloont maar ook met een geweldig uitzicht. Vanuit je whirlpool kijk je uit over de oceaan.

Ik vind steeds zulke mooie hotels die ik wel met jullie moet delen! Het Caesar Augustus Hotel op Capri in Italië is er een van, waar alles op perfecte wijze samenkomt. Je vindt het op de Italiaanse kliffen van de Amalfikust. Als je deze prachtige plek wilt bezoeken, moet je 75 minuten met de veerboot vanaf Napels varen. Met kleinere, snellere bootjes duurt de trip ongeveer 40 minuten. Het eiland is geliefd door artiesten, maar ook normale toeristen vinden iedere jaar hun weg naar Capri. Dat is niet verbazend als je nagaat wat je hier allemaal kunt vinden. De bloeiende bloemen hebben fellere kleuren, de zee schittert onder de Mediterraanse zon en nergens anders geniet je van zulke lekkere pasta, risotto of wijn!

Pure luxe in het Caesar Augustus Hotel

Wat maakt het Caesar Augustus Hotel zo speciaal? De eerste reden is de ongelofelijke luxe die je hier krijgt wanneer je hier overnacht. Je wordt begroet met vijfsterrenservice, smult van fantastisch eten en je vermaakt je in de tuin of bij het zwembad. Geloof je mij niet? Kijk dan naar de ontzagwekkende foto’s!

Zo’n twintig jaar geleden was Caesar Augustus een oord voor artiesten en intellectuelen die inspiratie zochten. Vandaag is het open voor alle bezoekers. Het hotel ligt in Anacapri, een klein dorp in het noorden van het eiland. Dit gebied blijft in de zomer rustig. De haven van Capri is een ander verhaal. Deze plek bruist van activiteit in het hoogseizoen. Inwoners en toeristen zitten op de terrasjes van de cafés en nippen aan hun espresso’s en proeven de lokale visgerechten. De mensen praten onderling en de lokale restauranteigenaren belonen de stamgasten zo nu en dan met een glas limoncello. Je ziet hier veel bekende gezichten, het eiland beslaat namelijk maar zo’n 10km².

Gasten van het Caesar Augustus Hotel kunnen ook uit alle drukte ontsnappen naar hun eigen verblijf in de bergen. Als je een kamer met een jacuzzi boekt, krijg je er nog eens gratis een geweldig uitzicht bij. Alsof dat nog niet genoeg is, kun je de infinity pool van het hotel gebruiken en de kleurrijke Amalfikust bewonderen of een duik nemen in een van de charmante baaitjes, wat een goed alternatief is voor een bubbelbad, nietwaar?

Foto: tripadvisor

Een nacht in het Caesar Augustus Hotel

Het moge duidelijk zijn – de panorama’s en de atmosfeer zijn veel waard. De prijzen zijn in het hoogseizoen misschien wat ontmoedigend, maar Capri is net zo mooi en spannend gedurende andere tijden van het jaar. Ook krijg je dan meer de kans om de bezienswaardigheden op rustigere momenten te bekijken. Dit is hoe dan ook geen plek voor de koopjesjager. Per nacht betaal je hier in het laagseizoen op z’n minst 360€. Afhankelijk naar grote van de kamer en uitzicht, lopen de prijzen op tot wel 2720€ en in het hoogseizoen nog meer.

Mijn tip: huur een auto en een voordeliger verblijf op Capri, maar ga een hapje eten in het uitstekende restaurant „La Terazza di Lucullo“ van het Caesar Augustus Hotel. In deze lichte, ruime omgeving worden excellente gerechten geserveerd gemaakt van verse en lokale ingrediënten. Dus zelfs als je in een ander hotel overnacht, kun je hier toch heerlijk komen eten. Veel plezier op Capri en neem wat zon mee terug!