Wie Rome heeft gezien, kent dit gebouw zeker: het wereldberoemde Colosseum – een meesterwerk uit de antieke tijd. Lees verder om meer te weten te komen over deze magnifieke attractie.

De Italiaanse hoofdstad Rome neemt je mee terug in de tijd.  Bezoekers willen vaak graag meer weten over het oude Rome en leren zo de geschiedenis achter deze indrukwekkende gebouwen kennen. Het Colosseum valt is een van de meest beroemde bezienswaardigheden ter wereld. Geen andere attracties worden zoveel met Italië geassocieerd als deze. Het is de grootste van alle amfitheaters die ooit in Rome zijn gebouw en met een omtrek van 527 meter en 48 meter hoog, ook het grootste amfitheater in de wereld.

Het wereldberoemde Colosseum in Rome

Het fascinerende Colosseum | Een bezoek aan dit architecturele hoogstandje
Een reis naar de Italiaanse hoofdstad

Colosseum Rome

Het fascinerende Colosseum – een ode aan de architectuur van het oude Rome

Voor vele toeristen is het Colosseum, oorspronkelijk het Amphitheatrum Flavium, de highlight bij een bezoek aan de eeuwige stad. Dit is dan ook een must-see wanneer je Rome bezoekt. Miljoenen toeristen komen hier jaarlijks heen om het bouwwerk te bewonderen. Eens stond hier een houten arena, maar na de grote brand van Rome in 64 AD besloot keizer Nero een nieuw paleis te bouwen op de Esquilino heuvel, waarvan de tuinen de huidige locatie van het Colosseum omvatten.

Kort nadat Nero afgezet werd, rond 72 AD, gaf zijn opvolger Vespasianus het gebied terug aan het volk en maakte plannen om er een groots amfitheater te bouwen. Zo geschiedde het en na de dood van Vespasianus in 79 AD was het gebouw af en bood plaats van 50.000 bezoekers. Ik vertel je graag meer over deze geschiedenis, maar dan ben ik nog wel even bezig! Wat is er zo speciaal aan het Colosseum en wat kunnen bezoekers verwachten?

Een bezoek aan het meesterwerk in Rome

Het Colosseum was ooit de plek voor wedstrijden voor gladiatoren en de jacht op (exotische) dieren. De laatste werden waarschijnlijk rond de 5e of 6e eeuw gehouden. Het christelijke geloof bracht een einde aan deze competities. De inwoners van de vervallen stad gebruikten het amfitheater daarna als plek om te wonen en het beschadigde nog eens door een aardbeving. Ook gebruikten de rijke families uit Rome en de Paus het steen van het theater als bouwmateriaal, waardoor je op dit moment enkel nog de noordelijke helft van de buitenste ring ziet, om je een idee te geven van de eens machtige arena met vier verdiepingen.

In 1744 wijdde Paus Benedictus XIV het Colosseum in ter ere van de christelijke martelaren. Sinds het begin van de 19e eeuw is het een beschermd gebouw. Op het eerste oog is het al duidelijk dat dit een uniek bouwwerk is. Als je geen uren in de rij wilt staan om het amfitheater te bewonderen, kun je een ‘Skip The Line’ ticket halen, waarmee je direct naar binnen kan. Vanaf de tribunes krijg je een idee hoe het was om het bloederige spektakel te aanschouwen.

 

 

Een reis naar de charmante hoofdstad

Rome is altijd een bezoek waard en niet alleen vanwege het Colosseum maar ook vanwege de prachtige andere historische gebouwen, diverse musea, de shoppingmogelijkheden en alle geweldige cafés en restaurants!

“Bella Italia” – een reis naar de indrukwekkende hoofdstad van Italië is een must voor iedere liefhebber van Italië! Kijk hier voor mijn deals naar Rome!

 

Meer uit het Travel Magazine: