Modderbloedjes, let op! Ben jij net als ik een Harry Potter fan en lijkt het je wat om in een echte Zweinsteinkamer te overnachten? Lees dan snel verder!

Je kunt deze twee magische kamers bezoeken in het Georgian House in Londen. Als je hier overnacht, waan je je in de wereld van Harry Potter. Je hoeft alleen je kamer niet met de andere studenten te delen!

ghouse
Bron: Georgian House Hotel

Overnacht in Zweinstein!

‘Onze liefde voor Harry Potter heeft ons geïnspireerd om deze mooie tovenaarskamers te maken. Ze bevatten details die je alleen in een echt kasteel tegenkomt: glas-in-lood ramen, stenen muren, gotische architectuur, statige portretten en bedden met rode en gele gordijnen,’ aldus de officiële website van het hotel. ‘Onze kamers brengen je onverwacht naar de wereld van Harry Potter’, staat er. Zo is het ook: als je alleen al naar de foto’s kijkt, voelt het alsof je middenin een van J.K. Rowling’s boeken terecht bent gekomen.

Oorspronkelijk waren deze kamers bedoeld voor kinderen. Als je echter bedenkt hoeveel mensen opgegroeide met de boekenserie (waaronder ikzelf), snap je wel dat veel meer mensen het leuk vinden om hier een nacht door te brengen.

Het Georgian House Hotel is een viersterrenhotel, gebouwd in 1851. Sinds de bouw wordt het al door dezelfde familie beheerd. De andere kamers in het hotel zien er ook stijlvol uit en ingericht met oog voor detail- Het hotel krijgt een goede beoordeling en ook nog eens een certificaat van uitmuntendheid op TripAdvisor.

London_Harry_Potter

Georgian House: de perfecte plek om te overnachten na een dag in Londen

Een verblijf in de tovenaarskamers is als een kers op de taart wanneer je de Engelse hoofdstad gaat verkennen. Londen is tenslotte een magische plek! Verschillende scenes uit de film zijn in het hart van de stad opgenomen. Je vindt Platform 9 ¾ bij het King’s Cross station, waarvandaan alle studenten op de trein naar Zweinstein gaan. Je kunt er ook een tour nemen door de studios van de film.

Boek je verblijf in het Georgian House in combinatie met een tour door de Warner Studios London. De studios bevinden zich in Leavesden, net buiten Londen. Hier krijg je een unieke kijk in de wereld van je favoriete films!

In de Warner Studios London kun je de filmdecors, de props en de kostuums bewonderen. Zorg dat je de grote hal niet overslaat, oftewel de plaats waar de leerlingen samenkomen voor de maaltijden en voor ontmoetingen. Helaas is het plafond niet betoverd, maar verder ziet het er uit zoals in de film. Breng ook een bezoek aan het kantoor van Perkamentus en ontdek er alle geheimen. Dat geldt trouwens ook voor de gemeenschappelijke kamer en de slaapzalen van de studenten! Je ziet hier onder andere de bank waarop de drie vrienden van alles meemaakten. Deze studio’s zijn echt een aanrader voor iedere Harry Potter-fan!

Ik hoef je niet te vertellen dat een Harry Potter tour door Londen een must is voor iedereen die verliefd is geworden op de verhalen van J.K. Rowling. Het staat zeker op mijn lijst voor het volgende bezoekje aan de stad! Ik geloof dat iedereen stiekem wel eens een deel wil uitmaken van deze wereld. Dus wacht niet te lang en laat je ultieme Harry Potter droom uitkomen!

London_Big_Ben_at night