Ga met mij mee naar het mooiste strand ter wereld – je zult zien dat de hemel op aarde echt bestaat!

In alle hoeken op de planeet vind je prachtige stranden. Vandaag laat ik je er een zien die tot de mooiste stranden ter wereld hoort! Het heet Whitehaven Beach en dit paradijs vind het op de Whitsunday eilanden in Australië.

Wat is er zo speciaal aan dit strand, hoor ik je vragen? Hier komt de zee samen met een rivier, waardoor je hier zowel zout als zoet water vindt. Het resultaat: het water heeft een spectaculaire turquoise kleur en het witte zand schuift mee met de getijden. Het ziet er erg indrukwekkend uit.

Als je de kans krijgt om deze eilandengroep te bezoeken, raad ik je aan om een tour per vliegtuig te nemen. Zo kun je van alle panoramische uitzichten genieten terwijl je langs vliegt. Deze foto’s zijn al genoeg reden om naar dit strand te willen reizen en er is niets beter dan daadwerkelijk in dit water te kunnen duiken!

Deze plek is zo mooi dat het meerdere keren diende als decor voor het filmen van Pirates of the Caribbean. Maar je wist vast niet dat de producers de palmbomen zelf hebben meegenomen om de Caribische landschappen te simuleren?

In mijn reiskalender lees je in welke tijd van het jaar je hier je strandlaken uit kunt leggen. Je leest er alles over het weer en het klimaat in Australië. Ik geloof echt dat Whitehaven een van de mooiste plekken ter wereld is. Wat denk jij? Welke stranden zou jij mij aanraden? 🙂

Alle Australië aanbiedingen