Met deze travelhack bespaar je tientallen euro’s op een overnachting in een 5* hotel in hartje Amsterdam. Check snel hoe het werkt!

Zou jij weleens in een 5* hotel in hartje Amsterdam willen slapen, maar heb je geen zin om hier de hoofdprijs voor te betalen? Dan heb ik een leuke travelhack voor je! Boek nu een nachtje weg in het 4* nhow Amsterdam RAI hotel, maar slaap voor dezelfde prijs in een 5* hotel midden in het centrum van Amsterdam.

Hoe werkt het?

nhow Amsterdam Rai – een kleurrijk 4* hotel in Amsterdam-Zuid – is vanwege coronamaatregelen voor onbepaalde tijd gesloten. Op de website van het hotel kun je echter nog gewoon een nachtje weg boeken, zelfs voor dit weekend of volgende week. Na het boeken krijg je een mailtje van het hotel met het aanbod om in plaats van in het 4* hotel in het 5* zusterhotel NH Collection Barbizon Palace te overnachten. Voor dezelfde prijs! Zo krijg je dus een gratis upgrade naar een luxer hotel én naar een betere locatie, want dit 5* hotel ligt naast het centraal station in Amsterdam. Ik heb dit trucje zelf gestest; in het screenshot kun je het aanbod voor de gratis upgrade zien. Het hotel biedt ook de mogelijkheid om je overnachting gratis te annuleren of te verplaatsen naar een latere datum. Maar de kans om voor een prikje in een 5* hotel te slapen kun je toch niet laten liggen? Het is niet bekend hoe lang het hotel deze upgrade aanbiedt, dus wees er snel bij en zorg ervoor dat je kiest voor de aanbieding met gratis annuleren zodat je nergens aan vast zit. 

Screenshot

Hoeveel bespaar je?

Hoeveel geld je precies bespaart met deze hack, hangt af van de datum waarop je boekt. Zo betaal je bijvoorbeeld voor een overnachting op zaterdag 19 september €100 voor een kamer (inclusief ontbijt). Wanneer je deze overnachting rechtstreeks bij het 5* NH Collection Amsterdam Barbizon Palace zou boeken, betaal je €145 per kamer. Dat is een korting van 30%!

Meer uit het Travel Magazine: