12

We kennen allemaal de oude en vertrouwde manieren om je winter door te brengen. Goed ingepakt op je ski’s of snowboard stappen om de piste onveilig te maken, waarna je de après-ski hut instapt voor een verdiend glaasje glühwein. Heerlijk natuurlijk, maar vanaf nu is er een nieuwe mogelijkheid om jou een super gezellige en actieve sneeuwvakantie te bezorgen. En die is ook nog eens super origineel

Berggids Willi Seebacher uit Oost-Tirol heeft zichzelf de kunst van het iglo bouwen aangeleerd en wilt deze kennis graag met anderen delen. Door de extreem lage temperaturen in Tirol kon hij zijn hobby, het fotograferen van zonsonder- en opgangen, in de winter niet voortzetten. Een tent was te koud om de nacht in door te brengen en dus zat er bij gebrek aan andere overnachtingsmogelijkheden nog maar een ding op: overnachten in een iglo. Geheel volgens traditionele wijze kan hij nu fantastische én overnachtingsbestendige iglo’s bouwen.

Sinds kort is er voor sneeuw liefhebbers de mogelijkheid om hem een handje te helpen, waarna je zelf natuurlijk ook een nacht doorbrengt in de gezellige iglo. Tijdens het avontuurlijke ‘Eskimo-arrangement’ neemt Seebacher je via een wandeling mee naar de allermooiste plekjes in de Lienzer Dolomieten in Oostenrijk.  Eenmaal aangekomen op locatie ga je samen met hem aan de slag bij de bouw van je winterse slaapplek. De bouwstenen voor de iglo worden hierbij met een sneeuwzaag uitgezaagd. Voor het slapen wandel je naar een nabijgelegen hut waar je na het harde werk even kunt opwarmen en lekker kunt avondeten.

Als iedereen er klaar voor is, is het tijd om de iglo in te duiken. Bang zijn voor de kou is hierbij gelukkig niet nodig; donzen slaapzaken, isolatiematjes en bivakzakken zullen er voor zorgen dat het ook ’s nachts lekker knus blijft.  En zoals we van een professionele zonsopgang fotograaf zouden verwachten word je uiteraard wakker met een schitterend uitzicht. Een zelfgemaakt ontbijtje op gasstelletjes midden in het ongerepte sneeuwlandschap maakt deze milde vorm van survivallen helemaal compleet.

Het arrangement is mogelijk voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar en kost €185 per persoon. Niet het meest goedkoopste uitstapje dus, maar wat je ervoor terug zal krijgen is een onvergetelijke ervaring! Ben jij al enthousiast geworden? De lessen zijn te boeken in het Defereggental in skigebied Zettersfeld-Hochstein.

Iglo2