Een jungle middenin een hotelgebouw– dat kan natuurlijk alleen in Dubai. Deze Arabische emiraat is moeilijk te overtreffen als het gaan om extravagantie – protserige luxeresorts, reusachtige shoppingmalls en dan ook nog een junglehotel! Wat de gasten in het Rosemont Hotel kunnen verwachten, geloof je bijna niet. Ik vertel je wat deze nieuwste creatie aan de Sheikh Zayed-straat te bieden heeft en wanneer je in dit buitengewone hotel kunt slapen.

Foto: ZAS Architects

Het nieuwe junglehotel in Dubai

Altijd wanneer je denkt dat gebouwen in Dubai niet vreemder kunnen worden, komt er een nieuwe bij. De architecten van ZAS hebben een hotel ontworpen dat zelfs voor de standaarden van deze stad uniek is. Het Rosemont Hotel zal uit twee torens bestaan, met 47 en 41 etages. Naast een futuristische architectuur biedt het hotel nog een bijzondere feature. In een van de torens komt namelijk een echt regenwoud. Ja dat lees je goed – een jungle in een flatgebouw. In het kunstmatig aangelegde woud treffen gasten onder andere een waterval, een strand en een zwembad aan. Om de ervaring zo echt mogelijk te maken, wordt een systeem geïnstalleerd dat de regen simuleert. Ook de temperatuur wordt aangepast aan dat van het regenwoud.

Dat is natuurlijk niet de enige highlight in het Rosemont Hotel. Bij de ingang begint het al met een 3D ervaring, waar men zich het ene moment in het regenwoud waant en het andere moment in een tank vol met haaien. Indrukwekkend is ook de skypool, die uit het gebouw steekt en voor een fenomenaal uitzicht zorgt. Bij het gebouwencomplex hoort een bowlingbaan, een club en een luxebioscoop. In totaal zal het hotel 448 kamers hebben en 280 gemeubileerde appartementen. Zo’n extravagant bouwproject kost dan ook wel iets: bijna 300 miljoen dollar.

De opening van het Rosemont Hotel staat gepland voor 2018 en een ding is zeker: wie hier wil overnachten, mag vast sparen. Wil je binnenkort naar Dubai reizen, bekijk dan hier wat de beste reistijd is! Valt het Rosemont hotel ietsje buiten je budget, bekijk dan zeker mijn aanbiedingen en vindt een goedkope deal.

Bekijk mijn deals naar Dubai!