Kajakken door een turquoise blauwe zee en genieten van een fantastisch uitzicht. Klinkt fantastisch toch? Het wordt zelfs nog beter! Een Amerikaans bedrijf ontwerpt transparante kajaks van waar uit je de kleurrijke onderwaterwereld kan ontdekken. Hoe tof is dat?

Heerlijk peddelen door de zee, de zon die glinstert op het water, en de golven die rustig tegen je kajak botsen. Je ogen dwalen dwalen af in de verte en plotseling merk je het … je hebt geen boot onder je voeten! Dit korte moment van shock heb je vast ervaren als je al eens in een transparante kajak hebt gevaren. Maar dit kleine moment van schok is de ervaring zeker waard, want waar kan je de natuur nou van zo dichtbij bewonderen. Ik dit artikel kan je alles vinden over deze super uitvinding. Ik ben al enthousiast!

Een excursie in een transparante kajak

Een Amerikaans bedrijf heeft een kajak ontworpen die geheel doorzichtig is, waardoor je een unieke peddelervaring beleefd. Voor de avonturiers onder jullie die zich echt helemaal compleet op willen laten gaan in de natuur, is deze kajak natuurlijk een perfecte oplossing. Kleurrijke vissen en schildpadden zwemmen onder je door en je kan ze ook van dichtbij bewonderen – een ongelofelijk gezicht!

“… het voelt alsof je boven water zweeft .”

De kajak is gemaakt van veerkrachtig en duurzaam polycarbonaat, wat ook gebruikt wordt voor kogelvrij glas en in de cockpit van gevechtsvliegtuigen. De ontwerpers hebben er ook voor gezorgd dat de kajak lichtgewicht is. de kajak heeft in totaal twee zitplaatsen en is beschikbaar in twee verschillende versies. Hij is speciaal ontworpen zodat hij makkelijk in afzonderlijke onderdelen kan worden vervoerd en in korte tijd in elkaar gezet kan worden. Het enige minpuntje is de prijs, die over de €2000 bedraagt. Dus de droom om zo’n luxe kajak te bezitten zal waarschijnlijk nog wel even een droom blijven.

De kajak is vooral erg populair onder fotografen, want het transparante polycarbonaat maakt het maken van onderwaterfoto’s erg gemakkelijk. Dure waterproof camera-installaties zijn niet meer nodig. In het geval van optimale omstandigheden kan je tot wel twintig meter diep kijken! Als je liever een iets sneller transportmiddel hebt, dan moet je op een motorboot met transparante bodem springen. Je kan ook je beste vrienden aan boord nemen, want er is plaats voor vijf mensen op de bankjes. Perfect voor een uitje met de familie of met je nieuwe vakantievrienden, toch? Het uitzicht van de onderwaterwereld is hier alleen iets minder indrukwekkend dan vanaf de kajak. Maar aan de andere kant, de paardenkracht van een kajak kan zo’n snelle motorboot nooit bijhouden. Natuurlijk is dit hele idee een stuk leuker in landen met een warm klimaat, in plaats van op de rivieren bij ons thuis. Dus boek snel je vlucht en pak de roeispaan op! Waar wacht je op? 😉

Magische onderwaterwereld

Het idee alleen al, om door een turquoise blauwe zee te peddelen en misschien hier en daar een schildpad of zelfs een dolfijn tegen te komen, wekt mijn reislust weer op. Ik snap dus maar al te goed als je nu al weer op zoek bent naar een nieuwe vakantiebestemming. Wat dacht je van een kajak tour door de Caribbean of de Malediven? Ik weet zeker dat de schoonheid van de onderwaterwereld je sprakeloos achterlaat. Maar dat maakt niet uit, want soms zijn er niet genoeg woorden om een magisch moment te beschrijven…