De langste glazen boden brug ter wereld kan je nu in China bewonderen. Hoe je er komt, lees je hier.

Veel toeristen houden er gewoon van: uitzichtplatformen, vanaf waar je een adembenemend uitzicht hebt – zij het op een skyline met wolkenkrabbers of op een indrukwekkende natuurlijke omgeving. Voor alle fans die van deze uitzichtplatformen houden en de skywalkers onder ons, is er een nieuwe sensatie in China. Want een van de langste bruggen ter wereld met glazen bodem bevind zich over de Grand Canyon in Zhangjiajie in de provincie Hunan. Vrijwilligers hier melden!

Hoogtevrees alert – 180 meter boven de canyon

De zogenaamde ‘Zhangjiajie Grand Canyon Glass Bridge’ in de Chinese provincie Hunan is 430 meter lang en ongeveer 6 meter breed. Het klinkt nu eenvoudig op het eerste gezicht als een enorme brug – maar wat is er dan precies zo speciaal? Nou, dat vertel ik jullie graag: deze gigantische brug heeft een glazen vloer waardoor je precies 300 meter boven een ravijn tussen je voeten door naar beneden kan kijken. Een absoluut record! De brug is niet alleen s’werelds langste, maar ook grootste in zijn soort. Dus om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen, mogen er slechts 600 bezoekers tegelijk op de brug. Entree kost ongeveer €20, dus het is raadzaam, om drukke periodes te vermijden, om te reserveren.

Voor wie bijzonder moedig zijn, misschien een bungee jump in het diepe? Natuurlijk, het is ook volstrekt begrijpelijk dat de het openen van de afgrond onder je voeten al sensatie genoeg is. Dit is echt een unieke ervaring, die je geen twee keer in de wereld tegen zal komen.

Wie deze brug durft te proberen moet echter vrij zijn van enige duizeligheid, omdat een kijkje door het glas in de diepte van de canyon al bij de ene en de andere bezoeker tot duizelingwekkend gevoel hebben geleid. Wil je een reis naar China maken? Bekijk dan hier wat de beste reistijd is. Ik wil natuurlijk graag weten: Wie van jullie waaghalzen durft deze brug over te steken voor dit geweldige uitzicht?