Op zondag 6 februari 2017, landde er een Boeing 777 vliegtuig van Qatar Airways in Auckland, Nieuw Zeeland, na de langste vlucht in het geschiedenis. Lees verder om uit te vinden hoe lang de vlucht was en waarom de terugvlucht zelfs nog langer zal duren.

Als je naar Australie of Nieuw Zeeland wil reizen, krijg je vaak te maken met erg lange vluchten of zelfs nog langere stops op verschillende vliegvelden over de hele wereld. Maar zou het dan niet veel ontspannender zijn als je het grootste gedeelte van de tijd onderweg gewoon lekker op je stoel in het vliegtuig kan blijven zitten? Ondertussen misschien genieten van wat entertainment onderweg en vooral uitkijkend naar je geweldige vakantie aan de andere kant van de wereld onder het genot van een lekker hapje? Dat is precies wat Qatar Airways dacht. En vanaf dit moment bieden zij non-stop vluchten van Doha, Qatar naar Auckland, wat ook meteen de langste vlucht ter wereld is.

Welkom aan boord van de Boeing 777! Volgende stop: Nieuw Zeeland!

Qatar Airways lanceert de langste vlucht ter wereld

De cijfers die Qater Airways liet zien na het succesvol uitvoeren van de vlucht laten zien hoe indrukwekkend het nieuwe record is. De super moderne Boeing 777 vloog een totale afstand van 14,535 kilometer in minder dan 18 uur. De 259 passagiers die deze vlucht namen vlogen door 10 tijdzones. En de bemanning heeft ze 1036 maaltijden en meer dan 1100 kopjes thee en koffie moeten serveren voor ze uiteindelijk landde aan de kandere kant van de wereld in Nieuw Zeeland. Brandweerwagens wachtte het vliegtuig op bij de landing. Waarom waren er brandweerwagens vraag je je vast af. Niet bang zijn, het is een traditie om een water begroeting te geven na een succesvolle landing van de eerste vlucht. Het is een soort van dopen van een eerste vlucht.

Fun fact: 

Op de langste vlucht ter wereld, heb je genoeg tijd om de hele Lord of the Rings trilogie MET die van de Hobbit erachteraan te kijken!

Je kan wel aannemen dat deze Boeing vlucht zeker wel een goeie feestelijke waterdouche verdiende. Alles bij elkaar genomen, met deze op en top langeafstandsvlucht heeft Qatar Airways het record van langste vlucht verbroken en daarmee de titel overgenomen van de concurrent, Emirates.

Voor sommige kan deze 17 uur durende vlucht misschien afschuwelijk klinken, maar voor degene die vaak naar Nieuw Zeeland vliegen zal dit als muziek in de oren klinken. Bijna geen andere vliegtuigmaatschappij bied zo’n comfortabele langeafstandsvlucht samen met zo’n geweldige service. Comfortabel? Langeafstandsvlucht? Ja je leest het goed, deze twee woorden passen hier samen in een zin. Het maakt niet uit of je Business of Economy Class met Qatar Airways vliegt, comfort, service en entertainment zijn de belangrijkste prioriteiten van de vliegtuigmaatschappij. Ik heb het zelf uitgeprobeerd!

… de terug vlucht breekt nog een record!

Helaas komt elke vakantie tot een einde en in de meeste gevallen zullen de reizigers naar Nieuw Zeeland een terugvlucht zoeken. Door de sterke tegenwind duurt de langste vlucht ter wereld zelfs nog een uur langer op de terugweg. Ongelooflijk toch? Dus zoals het motto gaat: sit back, relax and enjoy the flight. Als je in gedachten houdt dat je in een record brekend vliegtuig zit, zal het opeens allemaal wel meevallen! 😉

Bestemming van de langste vlucht ter wereld: Nieuw Zeeland

Opwindende overstap in Qatar

Voor de echte wereldreizigers onder ons, een vlucht met Qater Airways met de aansluitende overstap in Qatar zal vele voordelen bieden. Je zal niet alleen landen op de Hamad International Airport in Doha, wat een van de grootste vliegvelden ter wereld is, maar je kan genieten van een gratis trip door de stad terwijl je wacht voor je volgende vlucht! Het is waar – als je tussen de 5 en 12 uur moet wachten geeft Qater Airways je de kans om deze mysterieuze Emirate te bezoeken voordat je je vlucht vervolgd naar het land van de Kiwis.

Dus, wat denken jullie over de langste vlucht ter wereld? Ben jij een van die Nieuw Zeeland fans die nu staat te springen voor deze nieuwe verbinding of trekt deze langeafstandsvlucht je helemaal niet. Hou mijn reismagazine in de gaten, hier post ik vaak tips over reizen en vliegen! 😉