Dat het bijna december is betekent niet alleen kortere en koude dagen, maar óók dat de feestdagen eraan komen! Maar wat moet je dit jaar nou weer geven? Het is vooral lastig iets te bedenken voor mensen die constant op reis zijn. Hier heb ik wat cadeau ideeën voor je.

De zoektocht naar het perfecte cadeau is altijd een uitdaging. Het geven van geld of een waardebon wordt vaak als onpersoonlijk gezien. Vaak kopen we maar iets in de hoop dat diegene in ieder geval het gebaar kan waarderen. Cadeau winkelen voor een globetrotter is helemaal lastig. Wat kun je nou iemand geven die vaak van huis is en leeft uit een koffer? Vandaag geef ik je wat cadeau inspiratie.

Leuke cadeau ideeën voor reizigers 

Scratch Off World Map | Reisdagboek | iPhone Lens |

Paspoorthoes | Powerbank | Survivalpakket

gift-ideas-for-travellers-707x471

Scratch off World Map

Dit is één van mijn favoriete cadeau ideeën. Dit is een superleuke manier om bij te houden welke landen je allemaal hebt bezocht. De wereldkaarten komen in verschillende soorten, kleuren en maten. Zo ga je krassend de wereld over. Het is de droom van iedere reiziger om alle landen van de wereldkaart weg gekrast te hebben.

Reisdagboek

Tijdens het reizen maak je veel mee en doe je veel indrukken op. Vaak denk je op zo’n moment zelf dat je ze niet vergeet omdat het zo bijzonder was, maar dit is onmogelijk om allemaal te onthouden als je een aantal weken of zelfs maanden rondreist.  Des te leuker is het om je ervaringen op te schrijven in een mooi reisdagboek. Vergeet niet iets persoonlijks op de eerste pagina te zetten!

Girl taking a photo of the sunset with mobile phone

Lensjes voor je telefoon

Natuurlijk wil je ook je reis op beeld vastleggen al is dat met behulp van een spiegelreflexcamera of smartphone.  Vooral voor de snelle kiekjes is je smartphone handiger dan een digitale camera. Maar als je denkt dat de fotokwaliteit van je mobiele telefoon niet optimaal is dan zijn telefoon lenzen zeker het proberen waard. De lensjes zijn klein, licht en makkelijk in gebruik. Dit is het ideale cadeau voor de reiziger die gek is op gadgets en alles voor zijn of haar Instagram wil vastleggen.

Paspoorthoes

Dit is een leuke hebbedingetje: Een mooie paspoort hoes. Elke keer als een reiziger langs de douane moet en zijn paspoort moet laten zien dan zal hij of zij altijd aan jou denken. Een leuk cadeau dus!

Powerbank

Tegenwoordig willen we altijd en overal bereikbaar zijn, maar wat nou als je batterij bijna leeg is en nergens een stopcontact te vinden is? Dan is een powerbank zeker handig om te hebben. Er zijn tegenwoordig ontzettend sterke powerbanks te krijgen die je telefoon tot wel 7 keer kunnen opladen. Let wel bij het aanschaffen van een powerbank op het vermogen. Dit wordt aangeduid met mah. Hoe hoger dit getal, hoe sterker. Je hebt toch niks aan je powerbank als deze na 1 keer je telefoon opladen leeg is.

A young woman sitting on an airplane and massaging her neck.

Survival pakket

Wanneer iemand langdurig op reis gaat, is het zeker leuk om een ‘survival pakket’ samen te stellen. Denk bijvoorbeeld aan een reisstekker, oordopjes, een multitool zodat diegene altijd bestek bij de hand heeft, pleister, naaisetje, nekkussen of wat dacht je van een reis – of hamamhandoek?

Inspiratie?

Ik hoop dat mijn ideeën jou wat inspiratie hebben gegeven. Je zou bijvoorbeeld ook een citytrip kunnen geven aan je geliefde of een vriend/in. Kijk voor een leuke stedentrip.