Ook dit jaar vindt van 30 september tot 16 oktober het lichtfestival ‘Berlin Leuchtet’ in de Duitse hoofdstad plaats. Alle informatie over het lichtspektakel en het programma lees je hier!

Niet alleen steden als Amsterdam en Eindhoven hebben een lichtfestival, maar natuurlijk ook het geweldige Berlijn! Van 30 september tot 16 oktober 2016 straalt de stad in diverse heldere kleuren! Het festival staat ieder jaar in het teken van een nieuw thema. In 2015 was dat ‘Light of Change – Berlijn van verdeelde stad tot metropool‘. Ik ben benieuwd wat ons dit jaar te wachten staat! 70 lichtinstallaties hullen zo’n 500 gebouwen in kleurige doeken. Onder het motto: ‘licht brengt mensen samen’, genieten miljoenen Berlijners en ook veel reizigers van het spektakel!

Berlin Leuchtet

Sinds 2013 organiseert de vereniging ‘Berlin Leuchtet‘ dit fenomenale spektakel waarbij de vele beroemde gebouwen in de stad op spectaculaire wijze verlicht worden. Volgens de vereniging wordt met de symboolkracht van het licht zowel de bezienswaardigheden als moderne gebouwen in een bijzonder licht gehuld. Ook worden creatieve en innovatieve en internationaal vooroplopende projecten en haar burgers in de schijnwerpers gezet.

Foto: anyaivanova/Shutterstock.com
Foto: anyaivanova/Shutterstock.com

Wie niet van spot naar spot wil lopen, kan onder leiding van een gids met een bus- of boottochten meegaan. Naast de bustocht wordt speciale fotosafari aangeboden. Per boot stop je op verschillende punten. Kun je niet tussen bus en boot kiezen? Ga dan voor de combinatietour! Het actuele programma vind je op de website Berlin-leuchtet.com. Ook kun je dit jaar genieten van het vuurwerk en verschillende andere attracties.

Het Festival of Lights start op 7 oktober

Tijdens Berlin-leuchtet vindt ook het Festival of Lights plaats. Deze start op 7 oktober en eindigt ook op de 16e. Enkele van de organisatoren zitten ook achter Berlin-leuchtet opgericht, maar het Festival of Lights bestaat al sinds het 2005. De focus ligt op verlichten van monumenten met bijzondere licht- en videoprojecten.

Wil je een bezoek brengen aan Berlijn? Plan je reis dan tussen 30 september en 16 oktober 2016! De beelden spreken voor zich! Zo wordt je reis zeker onvergetelijk. Kijk hier voor mijn deals naar Berlijn!

Vijfsterrenhotel in Berlijn met 25 meter hoog aquarium!

prijs is per persoon per nacht

Ontdek het hippe Berlijn vanuit een centraal gelegen vijfsterrenhotel met een spectaculair aquarium en welnness voor slechts die scherpe prijs! Op Trivago krijgt dit hotel een geweldige beoordeling, dus dat de kwaliteit goed is kan ik je verzekeren! Kijk hier voor alle mogelijke data en verdere details!

Design nhow hotel Berlijn 4*: hipper dan hipster

prijs per persoon per nacht

Wil jij binnenkort de hipsterhoofdstad Berlijn bezoeken terwijl je in een luxueus design hotel Berlijn verblijft? Lees dan zeker verder. Voor slechts €41,5 per persoon per nacht heb ik een deal voor je gevonden in het trendy Nhow hotel Berlin. Op Trivago krijgt dit hotel Berlijn een sterke score van 87/100 op basis van 3166 beoordelingen. Tijd voor een […]