Het feest van het licht dat elk jaar plaatsvindt in de Nabana No Sato Botanische Tuinen in de Japanse Stad Kuwana is een heel bijzondere gebeurtenis. Miljoenen kleine LED lampjes verlichten het grootste deel van het park en zorgt daarvoor voor een spectaculair uitzicht. Het centrale punt van dit festival, ook wel het Water Illuminations, is een enorme lichttunnel die eruitziet alsof hij eindeloos is. Mensen lopen er doorheen en kijken sprakeloos om zich heen. Dit blijft zo gebeuren omdat de lichttunnel steeds van kleur veranderd. Je ziet het zelf wel op de foto! Het spreekt voor zich dat deze foto’s meer zeggen dan duizend woorden.

Tunnel van het Licht – een plek waar dromen waar worden

Het moment dat je Nabana No Sato inloopt, waarbij je bedekt wordt met bloemen, lijkt het alsof je een compleet andere wereld binnen komt. Meer dan 7 miljoen LED lichtjes verwelkomen je hier. Gecombineerd vormen ze een uniek effect en de veranderende kleuren geven je een onvergetelijk beeld. Je kan dit spektakel bewonderen in de stad Kuwana, wat ook de thuisstad is voor ongeveer 140.000 mensen. De stad ligt ongeveer 350 kilometer ten zuid-westen van Tokio. Het beroemde lichtfestival vindt meestal plaats rond de wintermaanden, vaak in midden november en midden maart. Dit jaar is het evenement begonnen op 24 oktober, en het duurt tot 8 mei. Dus snel zijn als je het nog wil meemaken!

Mijn tip: Als je toch al in Japan bent en je hebt een beetje vrije tijd over, moet je zeker een bezoekje brengen aan de Fuji Five Lakes. Dit is een geweldig landschap omgeven met meren.

Nou, heb je al zin om naar Japan te reizen? Of ben je er toevallig al geweest? Ik kan niet wachten er alles van te horen! Kijk hier vast voor onze reizen naar Japan!