Ik laat jullie vaak dromerige hotels zien die aan de zee liggen. Toch hoef je niet perse naar de kust te gaan voor een ongelofelijke vakantie. Wat denk je van wat afwisseling: een vakantie in de woestijn? Ik maak geen grapje! Het chique Banyan Tree Al Wadi Hotel wordt omgeven door eindeloze zandduinen! Ik vertel jullie wat dit hotel zo bijzonder maakt en hoe je hierheen komt.

Banyan Tree Al Wadi

Luxueus woestijnhotel in Ras Al Khaimah

Wie in het comfortabele Banyan Tree Al Wadi Hotel incheckt, voelt zich als een sultan. Hier wacht luxe van de fijnste soort en een excellente service op de gasten. Het hotel kent meerdere highlights: van de protserig ingerichte kamers tot aan de infinity pool middenin de woestijn. Het Banyan Tree Al Wadi straalt decadentie uit, die je kent van de hotels uit Dubai en Abu Dhabi. Daarmee bewijst de Arabische Emiraat Ras Al Khaimah dat het niet onderdoet voor de andere metropolen in de Emiraten.

Een blik op de foto’s geeft het al weg: in dit hotel wordt iedere hoek met precisie ingericht. Pompeuze kroonluchters, fluwelen gordijnen en elegante, houten meubels geven dit hotel een majestueuze uitstraling. De kamers overtuigen de gasten met de luxueuze uitstraling en een zowel traditionele als moderne inrichting. Hier tref je oriëntaalse ornamenten op de nieuwste high tech apparaten. Romantische geesten kunnen hier hun hartje ophalen, want de kamers zijn gedecoreerd met vele lampjes, die voor een gezellige atmosfeer zorgen. In elke kamer staat een kingsize bed, wat voor een diepe, ontspannen slaap zorgt. In Banyan Al Wadi wordt niets aan toeval overgelaten.

Een andere highlight van het hotel is de infinty pool, die zich simpelweg middenin de woestijn bevindt. Hoe cool is dat? Terwijl je in het verkoelende water dobbert, laat je je ogen op de eindeloze zandduinen rusten. Zoiets maak je niet elke dag mee. Naast het zwembad, vind je in het wellnessgedeelte ook een whirlpool. Wie van wat meer actie houdt kan gaan golven, paardrijden of met een quad door de woestijn racen! Hier verveel je je niet!

Bijzonder mooi is ook het terras, waar je ook het restaurant vindt. Bij kaarslicht serveert men hier onder andere vleesspecialiteiten, die je echt eens moet proeven! Daarna kunnen de gasten zich naar de Moon Bar begeven en daar bij de waterpijp neerstrijken. Het Banyan Tree Al Wadi is een absoluut paradijs voor de genieter!

Banyan Tree Al Wadi

Ik weet niet hoe jullie er over denken, maar ik zet dit hotel absoluut op mijn bucketlist! Het hoeft ook niet altijd een strandvakantie te zijn 😉