Iedereen heeft wel eens van het Marina Bay Sands Hotel in Singapore gehoord toch? Het is een opvallend hotel dat je in de skyline van deze Aziatische metropool ziet. Het beschikt over een immense infinitypool, een van de meest beroemde en meest gefotografeerde ter wereld. Als je dit hotel nog niet kent, ga ik je er vandaag het een en ander over vertellen..

 

Gewild: de infinitypool in het Marina Bay Sands Hotel

Instagram staat vol met foto’s van mensen die poseren bij het zwembad van Marina Bay Sands. De foto kun je beschouwen als een statussymbool. Je zwemt namelijk niet zomaar in een zwembad, maar een van de meest populaire ter wereld. Instagrammers van over de hele wereld komen naar Singapore voor dit hotel. Het zal je dan ook niet verbazen dat het uitzicht vanaf het terras, op de 57ste verdieping, exclusief en uniek is. Door zo’n foto te plaatsen, bewijs je niet alleen dat je een wereldreiziger bent, maar ook dat je een nacht in een vijfsterrenhotel kan veroorloven in een van de duurste steden ter wereld.

Marina Bay Sands

Ontspannen in dit zwembad zonder hotelkamer?

Is het mogelijk om in dit zwembad te relaxen zonder een dure kamer te boeken in dit hotel? Veel hotels bieden niet gasten de optie om een dagticket te kopen zodat ze ook kunnen genieten van het zwembad. Dit is niet het geval bij Marina Bay Sands. De website van het hotel is er duidelijk in: ”alleen gasten van het hotel krijgen toegang tot de infinitypool”.

Dus als je zo’n €300 neerlegt voor een kamer hoef je het zwembad ‘alleen’ met de andere hotelgasten te delen. Er zijn meer dan 2500 kamers in dit hotel, dus het terras is waarschijnlijk alleen rustig in de nacht, wanneer het gesloten is. Veel gasten vertellen over de ongelofelijke uitzichten die je hebt, maar anderen laten ook gerust weten dat het zwembad te druk was. Dat is nou eenmaal het nadeel van een hotel met zo’n reputatie. Om het kort samen te vatten: het is luxueus, maar niet erg exclusief.

Weten wanneer je de grootste kans hebt op mooi weer? Je lees het in mijn artikel over de beste reistijd voor Singapore.

110846112_x

Goedkopere alternatieven

Oke, er zijn weinig echte alternatieven die je ook in een infinitypool op de 57ste verdieping laten zwemmen. Als je het echter niet zit zitten om zoveel geld te betalen, zijn er ook goedkopere opties om van dit uitzicht te genieten.

  • Tip no. 1: Het Skypark observatiedeck

Je vindt nog een hoogtepunt op de 57ste verdieping, naast het zwembad – het Skypark. Toeristen kunnen hier een ticket boeken voor ongeveer €12.50 en genietne van een indrukwekkend uitzicht op de stad.

  • Tip no. 2: Een cocktail in CE LA VI Singapore

Het CE LA VI restaurant is ook gesitueerd op de 57ste verdieping en het biedt gasten niet alleen allerlei culinaire lekkernijen, maar ook heerlijke cocktails met een uitzicht. Zorg dat je hier van te voren een tafel boekt en geniet dan van de ondergaande zon. De tegenoverliggende is ook erg populair. Je hoort een chique cluboutfit te dragen na 6 uur ’s avonds. Beroemde DJ’s draaien hier de plaatjes – dus ga achterover zitten en neem de unieke atmosfeer helemaal in je op.

  • Tip no. 3: De kaas- en chocoladebar in Club 55

skydeck

Als je een van de nullen van de hotelkamerprijs afhaalt, kun je hier je smaakpapillen laten verwennen. Je vindt de hemel op aarde op de 55ste verdieping. Een buffet zoals je die nog nooit eerder gezien hebt, wacht hier op je: de fijnste chocolade en de kaas. Kijk uit, er zijn hier zoveel lekkernijen dat je niet weet waar je moet beginnen. Club 55 is open tussen 8 uur in de avond en middernacht en je kunt gemakkelijk een tafel online boeken. Zodra je het buffet ziet, zul je begrijpen dat €30 een koopje is!