Toeristen komen van ver alleen om al maar een glimp op te vangen van deze prachtige wezens – de olifanten. Jeep tours door nationale parken kunnen uren lang duren en vaak is er achteraf geen glimlach op de gezichten van de bezoekers te zien. Maar, soms, komen ze dichterbij dan je denkt – en geheel op vrije wil!

Er zijn drie grote mango bomen in de Mfuwe lodge in Zambia. Verrukkelijke, verse mango’s zijn een verfrissende traktatie voor elke bezoeker. Zelfs de olifanten van Zuid-Luangwa National Park worden aangetrokken door deze zoetigheid, lekker fruit moet het dan wel zijn.

Olifanten in Mfuwe Lodge

Olifanten binnen handbereik | Strikte veiligheidsmaatregelen | Lodges met een jacuzzi en hemelbed

Olifanten binnen handbereik

Elk jaar tussen oktober en december zijn ze er. Een hele familie van olifanten, inclusief een baby olifant, loopt door de ingang van Mfuwe Lodge, langs de receptie en door naar de andere kant van het hotel. En ze hebben maar één ding in gedachten, de gheerlijke mango bomen.

Zodra ze zijn gearriveerd, pakken ze het gevallen fruit en verslinden ze mango na mango. De olifanten konden net zo goed rondom de lodge lopen, een kleine omweg van maar een paar meter – maar waarom zouden ze? Amy Alderman van Zuid-Luangwa National Park vertelt dat de dieren een aantal keer per dag verschijnen tijdens het seizoen. ” In 1970 bouwde de regering de lodge en sindsdien blijven de olifanten hier terug komen.” Eén reden hiervan is dat dit gebied deel uitmaakt van een olifantenspoor – en zoals het eruit ziet – houden de olifanten ervan om hun vaste route te blijven hanteren.

Hier kun je zien hoe het eruit ziet als je deze dieren in de lodge ziet:

Wilde olifanten zijn geen huisdieren

De kudde olifanten wordt geleid door het hoofd van de familie, die de medewerkers van het hotel Wonky Tusk hebben genoemd. Ondanks dat de door de lodge lopen, mag je ze niet aanraken. ” Het zijn nog altijd wilde dieren die aan het eind van de dag nog altijd gelukkig wonen in in het wild” zegt Amy. “We hebben strikte veiligheidsregels voor onze gasten om te verzekeren dat ze niet te dicht in de buurt van de olifanten komen.  We willen ervoor zorgen dat de dieren zich welkom voelen.” Bovendien kunnen de gasten buiten de olifanten nog veel meer wilde dieren zien tijdens een spannende safari – te voet of met een safari jeep. “Je kunt luipaarden, leeuwen, giraffen, zebra’s, hyena’s en nog meer prachtigedieren zien bij ons.”

 

Een jacuzzi en hemelbed in het midden van Zambia

De accommodatie Mfuwe Lodge is ook erg indrukwekkend. van simpele naar luxe lodges met hun eigen jacuzzi, er is wel iets voor iedereen. Comfortabele hemelbedden en regendouches zijn standaard en het fantastische uitzicht op de dieren is een echte highlight, die gasten echt niet willen missen. Fascinerende safari tours en lodges laten niets aan de verbeelding over midden in de wildernis van Zambia – een droom die uitkomt!

Waanzinig toch? Ik weet niet hoe met jou zit maar ik ben smoorverliefd geworden op Afrika! Ervaar een spannende safari tour, bekijk de indrukwekkende dieren in hun natuurlijke omgeving en bewonder de heldere sterrenhemel vanuit je lodge- wat een geweldig idee!