Ik kan mij oudejaarsdag 2013 herinneren als de dag van gister en inmiddels zijn we weer bijna een jaar verder. Wat gaat het hard! Een tijd van nieuwe voornemens breekt aan; ik heb mijn goede voornemen al: elk jaar oud en nieuw vieren in een andere hoofd-/ wereldstad! Ik ben inmiddels zó enthousiast dat ik natuurlijk druk ben met uitzoeken welke steden de must-do’s zijn voor de jaarlijkse viering van het nieuwe jaar. Ik heb een top 5 gemaakt en deze deel ik héél graag met jou! Kom je mee op deze virtuele toer? Hier gaan we…

Onze eerste stop is..Dubai, Arabische Emiraten
Dubai staat bekend om spectaculaire luxe, grootse aanpak. Niet zo gek dus, dat ze er nu bezig zijn met de grootste vuurwerkshow te organiseren met als doel het wereldrecord te verbreken. Feesten doen ze met grote, internationale namen zoals Emeli Sandé en Axwell (voormalig Swedish House Maffia) -Jaaa, ze weten te feesten, die Emiraten! Ga bijvoorbeeld naar de Burj Khalifa om de grootste kleurenexplosie mee te maken in de stad (gratis) of als je een ander spectaculair feest wilt meemaken en wat kunt missen, is Le Meridien Mina Seyahi een top idee voor een super beach party. Wil je écht all-out en speelt geld geen rol?? Vier oud en nieuw dan met het Royal Gala feest in het wereldberoemde Atlantis! Onder genot van kaviaar en champagne uit de open bar kan je genieten van de 26-delige band en een spectaculair vuurwerkshow. Hier moet je wel $871 voor kunnen neertellen, maar dan heb je ook wat…ahum!

Paramaribo, Suriname
Best onbekend voor velen, maar in Paramaribo moet je minstens één keer oud en nieuw hebben meegemaakt! Medio december beginnen de feesten al; hier ben je op de juiste plek voor de beste street en beach parties en dit gaat zo door tot ver in januari! Het is zoveel om op te noemen, maar een échte must-do is de grote ‘pagara-estafette‘ bekijken in de binnenstad. Het is de jaarlijkse traditie om met pagara’s (duizendklappers) van honderden of duizenden meters lang het oude jaar figuurlijk weg te schieten om het nieuwe jaar letterlijk knallend in te gaan! De winkeleigenaren werken dan samen en schieten deze duizendklappers achter elkaar af tijdens een geweldige streetparty. Met dit filmpje kan je een beetje van de sfeer proeven tijdens de populaire Galaxy streetparty! Vanuit de bekende party truck knalt de bekende soca band South South West om dit feest nog meer pit te geven. In de late middag heb je even tijd om je klaar te maken voor de volgende knallende streetparty in uitgaanscentrum ’t Vat, of een ander geweldig feest bijvoorbeeld bij de Dolfijn (sportclub) of the Shack. Genoeg te doen, hou vooral de lokale kranten en radiostations in de gaten! Lastig voor je een hotel te vinden? Dan heb ik hier een leuke tip voor een top centraal gelegen hotel -pssttt…vraag om een kamer met uitzicht op de Domineestraat om de street party ook vanuit jouw balkon mee te maken!

Lissabon, Portugal
Wil je een aparte bestemming om oud en nieuw door te brengen maar wat dichterbij huis? Dan is Lissabon een super idee! Het grootste plein in Lissabon, Comercioplein is één van de meest populaire plekken om Oudejaarsavond te vieren. Duizenden mensen trekken hierheen voor een spectaculaire vuurwerkshow om 00:00. Bij Torre de Belem, een van de meest legendarische monumenten van Lissabon, word er ook een super evenement gegeven. De fraai versierde stenen toren kijkt uit op de Atlantische Oceaan en levert feestgangers een prachtig uitzicht op het water. Dit is ook de ideale plek om muzikale optredens, dance feesten en natuurlijk het vuurwerk te genieten!

San Diego, Verenigde Staten
Als je een echte party animal bent, ben je voor in San Diego op de juiste plek! Er is hier zoveel te doen, dat je haast niet kan kiezen -dus dat heb ik maar voor je gedaan! Big Night San Diego viert dit jaar dat zij wel 10 jaar lang knallend het nieuwe jaar inluiden, en dat doen ze wel met een all-inclusive blow out bash! Je hoeft je niet druk te maken of dit wel jouw ‘cup of tea’ is, want je hebt wel 12 feestruimtes, 6 dansvloeren, de beste DJ’s en bands en ongelimiteerd eten en drinken. Wil je er even tussenuit, kan je zwerven aan het water van het enorme Hilton Bayfront Hotel met een lekkere cocktail in de hand en volop genieten van de verschillende sferen en live bands. Via de Big Night San Diego site kan je ook nog eens tegen gereduceerd tarief jouw Hilton Bayfront kamer boeken -ik zeg alvast: Happy New Year!!

Klap op de vuurpijl…Sydney, Australie!
De laatste, maar zeker niet de minste locatie is een favoriete oud en nieuw bestemming voor velen! Niet voor niets is Sydney beter bekend als ‘New Years Eve capital’! Deze spectaculaire viering en vooral de vuurwerkshow is dan ook iets dat je echt meegemaakt moet hebben; op de haven heb je veel uitkijkpunten om van de show te genieten. In andere delen van Sydney zijn er minstens zo populaire alternatieven zoals bijvoorbeeld het New Years Eve feest bij the Argyle met verschillende internationale DJ’s en een bangin’ oud en nieuw!

Heb jij jouw keus kunnen maken? Ik vind het super leuk om te weten waar jij het nieuwe jaar gaat inluiden!!