Ik weet wat je denkt: een hotel van zout? Bestaat zoiets? Jazeker! Ik laat je zo meteen het ongelofelijke hotel Palacio de Sal zien! Dit grootste deel van dit hotel, wat in het prachtige Bolivia ligt, bestaat uit miljoenen blokken zout. Veel van zulke hotels vind je niet op de wereld. Neem zelf een kijkje!

Palace de Sal – het eerste zouthotel ter wereld

Nadat het antieke meer van Tauca 10,000 jaar geleden opdroogde, bleef er een enorme korst zout over. Dit vormde zich tot de beroemde zoutvlaktes van Salar de Uyuni. Je vindt hier ongeveer 10 biljoen ton zout in een gebied van 12,000km²! In de jaren ’90 kwamen de Bolivianen met het idee om een zouthotel te bouwen. Na problemen met de constructie werd het hotel in 2002 afgebroken. Mensen hoefden echter niet lang te wachten: in 2007 opende Palacio de Sal haar deuren.

Sal 2Palacio de Sal: Het surrele landschap van Salar de Uyani, een van de meest platte plekken op aarde.

Sal 3Palacio de Sal: Dankzij de afgelegen locatie van dit hotel geniet je van prachtige heldere nachten!

Om het een en ander duidelijk te maken: bijna alles is van zout. Van de muren en het plafond tot de meubels. Naast 30 kamers in de vorm van een iglo is er ook een ruime eethal.

Sal 4Palacio de Sal: De indrukwekkende foyer is het centrale punt van het hotel. Het is dan wel van zout gemaakt, maar ziet er alsnog goed uit!

Sal 5Palacio de Sal: Het restaurant biedt een prachtig uitzicht op de zoutvlakten en serveert lokale specialiteiten zoals lama.

Sal 1Palacio de Sal: Alle kamers hebben een iglo-achtig plafond, gemaakt van grote zoutblokken – een mooie toevoeging!

Sal 6Palacio de Sal: De tweepersoonskamers zien er ook gezellig uit. Je ziet hoe het bedframe ook echt van zout is gemaakt!

Sal 7Palacio de Sal: De gemeenschappelijke ruimte heeft allerlei meubels die uit brokken zout zijn gemaakt. Het is zeker indrukwekkend!

Een verblijf in dit hotel zou je reis naar Zuid-Amerika zeker onvergetelijk maken. Het is een van de meest ongewone hotels ter wereld en ook nog eens uniek! Bekijk de beoordelingen van dit hotel op TripAdvisor. Het zouthotel heeft certificaat van uitmuntendheid!

Wat vind je hiervan? Zou jij een nacht willen doorbrengen in een hotel van zout? Denk eraan dat als je ooit in dit hotel wil slapen: dit is een van de koudste regio’s van Zuid-Amerika, dus pak warme kleren in! Het ligt ook nog eens 3,600 meter boven de zee, dus neem de tijd om aan het hoogteverschil te wennen. Heb je hier al eens overnacht? Deel dan je ervaringen met mij en andere reizigers! Ik ben benieuwd naar je ervaringen!