De Regenboog Bergen in China zien eruit alsof ze door iemand geschilderd zijn. Maar bestaan er nou echt zulke kleurrijke rotsen? Lees snel verder en ontdek waar precies je die kleurenspel kan vinden.

Wanneer men naar deze gestreepte, zacht rollende heuvels in Zhangye kijkt, denk je misschien dat de natuur in een feestsfeer was toen dit landschap was gemaakt. Er zijn zo veel verschillende kleurrijke rotsformaties in de wereld, maar ik heb er zelden een gezien die er zo schilderachtig uitziet als deze.

Regenboog Bergen in China

Zhangye Danxia ligt in het noordwesten van China’s regio Gansu, wat ongeveer op 40 kilometer afstand ligt van de stad Zhangye. In China vind je verschillende rotsformaties die “Danxia” worden genoemd, omdat deze expressie iets betekend als “rode wolken”. Maar Zhangye Danxia is zeker een van de kleurrijkste!

Wat vrij veel lijkt op erg goede fotoshop vaardigheden is toch een fenomeen wat hier al eeuwen is. Tijdens de tijd van de Oligoceen, ongeveer 24 miljoen jaar geleden, lagen hier verschillende zandstenen en lagen mineralen over elkaar als een laagjestaart. Door de verschuiving van tektonische platen van de aarde, werden deze vlakke landschappen gecomprimeerd en vormde ze deze bergen.

In het Geo-Park vind je goed onderhouden wandelpaden die je naar verschillende uitzichtpunten kunnen leiden. De beste tijd van het jaar om deze bergen en hun kleuren te zien is tussen juni en september. Als het de dag voor je bezoek heeft geregend zullen de kleuren van de stenen zelfs nog meer schijnen, omdat het water het natuurlijke stof van de stenen heeft gespoeld. Probeer deze regenboog bergen s’ochtends of bij zonsondergang te bezoeken. Wanneer de zon het landschap overspoeld met een warm licht, dan zal je de kleuren van de stenen zelfs nog krachtiger kunnen zien.

De natuur blijft toch de allerbeste kunstenaar. šŸ˜‰